Erdoğan'dan Durmuş Yılmaz açıklaması: Bedelini ödeyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı televizyon programında, Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz'a tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATV-AHaber ortak yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Başkan Erdoğan, İYİ Partili Durmuş Yılmaz'a tepki gösterdi.

'BEDELİNİ ÖDEYECEK'

Erdoğan açıklamasında, ''Yaşadığımız süreç bu yöndeki iddiaların gerçekdışı, tamamen yanıltıcı, maksatlı ve manipülatif olduğunu zaten ortaya çıkarmıştır, hem de birkaç saat içerisinde. MB'nin itibarını kırabilecek asılsız Haber yayamazsınız, piyasa bozucu eylemler ve piyasa dolandırıcılığı yapamazsınız. Finansal piyasalarda manipülasyon da suçtur. Elbette bunları yapanlar hakkında kanuni yollara başvurulacaktır. BDDK şu anda bunlarla ilgili adımlarını atmıştır. Söylediğiniz, MB'de başkanlık yapmış olan zat da şu anda bu suçu işlemiştir. MB'de başkanlık yapacaksın, kalkacaksın, bu tür yol göstericiliğe soyunacaksın. Bunları da hesaba çekecekler. 'Durmuş paranın, ben evin patronuyum' diyor, geçmişte yapılan haber. Bundan dolayı da kendisiyle ne dalgalar geçtiler, ayakkabılarla ilgili. Biz savunduk, düştüğü hale bak. Kamu görevinde bulunmuş biri kamu aleyhinde açıklama yapamaz, kamu ahlakı buna müsaade etmez. Bu sorunu hep beraber ortadan kaldıracağız, bedelini ödeyecekler. Tazminat noktasında bunun bedelini öder..'' ifadelerini kullandı.

Yılmaz için 'Bu sözlerinden daha sonra geri vitese yaptı" diyen Erdoğan, "bu millet ama bunu yutmaz' ifadelerini kullandı..

Bakmadan Geçme