Erdoğan'dan zincir marketlere çağrı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zincir marketlerdeki fahiş fiyatlara ilişkin, 'Bazı marketlerle ilgili denetim süreci olacak, cezai müeyyideler gelecek. Tarladan markete kadar olan süreci ciddi bir şekilde denetleyeceğiz' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ziyareti dönüşünde aralarında Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk'ün de bulunduğu gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, ‘Fahiş fiyat sorununda yalnızca zincir marketler mi sorumlu yoksa bunda üretim maliyetlerinin artmasını da etkisi var mı?’ sorusuna şu şekilde cevap verdi:

Şu anda zincir market dediğimiz bu güçlü marketler bu işin ağırlığını oluşturuyor. Bunların bir de alt yapıları var. Bu alt yapılar da ciddi manada bu işin beslemesi oluyor. Şu anda bazı marketlerle ilgili bir denetim süreci olacak. Bazı cezai müeyyideler gelecek. Böyle bir durum söz konusu. Biz kendilerinden hassasiyet bekliyoruz. Ticaret Bakanlığımız da denetimlerini sıklaştırarak sürdürüyor. Bunu da devam ettireceğiz. Tarladan manava ve markete kadar bu süreci çok daha ciddi bir şekilde denetleyeceğiz.

Bakmadan Geçme