Erdoğan emekliye bayram ikramiyesinin ödeneceği tarihi açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Yüzyılı'nın Emekçileri İftar Programı'nda konuştu. Erdoğan, emeklilerin Ramazan Bayramı ikramiyesinin ödeneceği tarihi açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Yüzyılı’nın Emekçileri İftar Programı’nda yaptığı konuşmada, “Devletimizin deprem bölgesiyle ilgili yükümlülükleri azaldıkça, artan kaynağı emeklilerimiz ve çalışanlarımız başta olmak üzere milletimizin istifadesine sunmaya devam edeceğiz. Bunun yanında enflasyonu yeniden tek haneli rakamlara düşürerek, tüm toplum kesimlerinde daha kalıcı refah artışı sağlayacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Türkiye Yüzyılı’nın Emekçileri İftar Programı’na katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan itibaren görev aldıkları her yerde, çalışanların haklarının teslimi için çaba harcadıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, uzun yıllar gerginliğin, çatışmanın ve 1977 yılındaki menfur olayın sembolü olarak anılan 1 Mayıs’ı, 2008 yılında Emek ve Dayanışma Günü, 2009 yılından itibaren resmî tatil ilan ettiklerini ve işçilerle dayanışma gösterdiklerini ifade etti.

Enflasyona karşı çalışanları ezdirmemenin bir diğer prensipleri olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Özellikle son yıllarda üst üste yaşadığımız salgından bölgesel savaşlara, küresel ekonomik krizden asrın felaketi olan 6 Şubat depremlerine rağmen, bu duruşumuzdan taviz vermedik. 2024 yılında da bu hassasiyetimizi muhafaza ediyoruz. Bölgesel krizlerin ve istikrarsızlıkların yol açtığı mali yükü, en az şekilde, insanımıza yansıtmanın derdindeyiz. Bu anlayışla bir sosyal koruma ücreti olan ve çalışma hayatındaki ücret politikalarının en alt sınırını temsil eden asgari ücret, 17 bin liraya çıktı. Böylece asgari ücrette bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 100 oranında artış oldu. Asgari ücret desteğini 700 liraya çıkararak, ödemeyi sürdürüyoruz.”

“DEPREM BÖLGESİYLE İLGİLİ YÜKÜMLÜLÜKLER AZALDIKÇA ARTAN KAYNAĞI MİLLETİN İSTİFADESİNE SUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Memurların aylıklarında ise 2024 yılı Ocak ayında enflasyon farkıyla birlikte yüzde 50’ye yakın bir artış sağladıklarına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu rakamlarla en düşük memur maaşı, 2002 yılına göre reel olarak yüzde 300 oranında, nominal olarak ise 84 kat artış gösterdi. Aynı şekilde, katlanarak artan emekli sayımıza rağmen, emeklilerimizin ücretlerinde de çok önemli iyileştirmeler yaptık. Daha önce olmayan bayram ikramiyesi uygulamasını getirerek, emeklilerimize bayram sevinci yaşattık” ifadelerini kullandı.

EMEKLİYE BAYRAM İKRAMİYESİ 2-5 NİSAN'DA

Geçen sene emeklilerden gelen talepler doğrultusunda, her bir emekliye, tek seferlik 5’er bin liralık ödeme gerçekleştirdiklerini de hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yıl emeklilerin bayram ikramiyelerinde de yüzde 50 artışa gittiklerini ve Ramazan Bayramı ikramiyelerini 2 ilâ 5 Nisan tarihleri arasında emeklilerin hesaplarına yatıracaklarını duyurdu.

Devletin deprem bölgesiyle ilgili yükümlülükleri azaldıkça, artan kaynağı emekliler ve çalışanlar başta olmak üzere milletin istifadesine sunmaya devam edeceklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunun yanında enflasyonu yeniden tek haneli rakamlara düşürerek, tüm toplum kesimlerinde daha kalıcı refah artışı sağlayacağız” dedi.

Bakmadan Geçme