Erdoğan Kahramanmaraş'ta: Sizden bir yıl süre istiyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile birlikte deprem bölgesine gitti. Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde yapılan incelemelerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, AFAD Merkezi'nde açıklama yapıyor. Erdoğan, 'Bölgede elektrik konusunda sorun yok. Doğal gaz ve su konusu da büyük oranda çözüldü' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, incelemelerde bulunmak üzere gittiği Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde açıklamalarda bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de eşlik ediyor.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Sizleri muhabbetle selamlıyorum. Tekrar geçmiş olsun diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden ikincisinin merkez üssü Elbistan’dı. İlçemizde çok büyük tahribata yol açtı.

"HASARLI BİNALARDAN UZAK DURULMALI"

Bilim insanları istisnai bir felaket olarak tanımlanıyor. Dün de Malatya’da benzer bir durum yaşadık. Hasarlı binalardan uzak durulmalı. Maraş’ta 41 binin üzerinde personel görev yaptı. Maraş’ta 12 bin 383 vatandaşımız hayatını kaybetti.

Bugüne kadar 20 bin 300 depremzedenin tahliyesini gerçekleştirdi. Çadır ve konteyner kent kurulumlarını sürdürüyoruz. Maraş’ta 461 bin vatandaşımızı barındırıyoruz. Sadece Maraş’ta 77 bin çadır dağıtıldı. 24 bin konteyner planlaması yaptık.

Acının büyüklüğünün farkındayız. Sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalışıyoruz.

"BÖLGEDE ELEKTRİK KONUSUNDA SORUN KALMADI"

Elektrik konusunda sıkıntı kalmadı. Doğal gaz hatlarındaki çoğu sorunu giderdik. İçme suyu konusunda yüzde 98’e ulaştık. Haberleşme konusunda sorunu giderdik. 3 bin 487 binanın ağır hasarlı olduğu tespit ettik, Maraş genelinde 45 bin 575 binada ulaştığını görüyoruz.

309 bin konutun inşasına başlıyoruz. Maraş’ta 83 bin konutla Bismillah diyoruz. 1 yıl müsaade istiyorum.

BAHÇELİ: BU ZİYARETİN ANLAMI BÜYÜK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önce söz alan MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Değerli Elbistanlılar 6 Şubat’tan bu güne acılı günler yaşadık. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu ziyaretin anlamı büyük" dedi.

BBP Genel Başkanı Destici ise, "Sizlerdeki tevekkülü görmekten güç aldım. Bütün devletimizin kadroları ilk günden itibaren ellerinden bütün gayreti koyarak çalışma gösterdiler. Sayın cumhurbaşkanımızın merhametine, çalıştığına gayret gösterdiğine şahidiz. Bizler sizinleyiz. Sizlerin, milletimizin yanındayız." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme