Erdoğan: Karadeniz gazı 2023'ün ilk çeyreğinde evlerimizde olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum'da düzenlenen 'İlk Oyum AK Parti'ye, İlk Oyum Erdoğan'a' programında gençlerle buluştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında yurt ücretlerinden Karadeniz gazına kadar gündeme dair önemli konularda açıklamalarda bulundu. Konuşmasında 6'lı masayı da eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Sandık önümüze geldiğinde yapacağımız tercih çok net. Ülkemiz ya 6'lı masa denilen ucubenin insafına kalacak ya da Cumhur İttifakı ile geleceğe yürüyecektir' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından satır başları şöyle;

Sevgili genç kardeşlerim, kıymetli dava arkadaşlarım, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum... Buradan, dadaşlar diyarı Erzurum'un Palandöken gibi asil, ilmi İbrahim Hakkı Gazi hazretleri gibi derin, Nene Hatun gibi yürekli, Habib Baba gibi ferasetli gençlerini selamlıyorum. Sizlerin vasıtasıyla Türkiye için hayal kuran tüm gençlerimize selamlarımı gönderiyorum. Açılışını yaptığımız eder ve hizmetlerin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Siz, dosta güven düşmana korku salan bu muhabbetiniz için her birinize şükranlarımı sunuyorum. İnşallah asıl gurur paylaşımını seçimin akşamı yapacağız. Gençler, rabbim birliğimizi daim eylesin. Sizlerin şu heyecanını görüp de duygulanmamak mümkün mü?

"TOPLANIP DAĞILMAKTAN BAŞKA BİR İCRAAT YAPAMIYORLAR"

Bir de diyorlar ki 'AK Parti'de gençlik yok.' Rabbim bana sizler gibi dava ve yol arkadaşları verdiği için hamd ediyorum. Gençlerle zaman geçirmeyi yeri benim için hep ayrı oldu. İlk günden beri sizlerin yol arkadaşlığını baş üstünde tuttum. Türkiye'yi karış karış dolaşırken gençlerimizle bir araya gelmeye önem veriyorum. Geçen hafta Mardin'deydik, orada da böyle gençlerimizin coşkusuna ortak olduk. Birileri gençlere sürekli karamsarlık, umutsuzluk aşılarken biz hiç ayrım yapmaksızın tüm gençlere, burada olduğu gibi umut olduk. Gençlerimizin duyguları üzerinden siyasi saltanatlarını devam ettirmeye çalışanlara inat, biz her alanda gençlerimizin önünü açtık. Muhalefet, toplanıp dağılmaktan başka hiçbir icraat yapmazken, biz ülkemizin dört bir yanındaki gençlerimize kulak verdik. Birileri FETÖ'cülerle benzin istasyonlarında hamburger Yemek için 10 bin kilometre uzağa giderken, biz cağ kebabını yedik ve biz gittiğimiz şehirlerde kardeşlerimizin sofralarına misafir olduk.

Gençlerimizin gelecekler ilgili hayallerini dinleme imkanı bulduk. Türkiye'nin alfabedeki bir iki harfe hapsedilemeyecek bir gençliği var. Türkiye'nin üretken, çalışkan bir gençliği var. Türkiye'nin dünyayı takip eden ufku geniş bir gençliği var. Türkiye'nin merhum üstadın ifadesiyle, 'Kim var diye seslenilince sağına soluna bakmadan, ben varım diyen' gençliği burada.

"SİZLER BİZİM AYDINLIK YARINLARIMIZIN TEMİNATISINIZ"

Sizlere baktıkça, çok daha fazlasına sahip bir gençlik görüyorum. Karşımda TEKNOFEST gençliği görüyorum. Sizler bizim aydınlık yarınlarımızın teminatısınız. Bugün bu salonda sadece yarınların siyasileri, diplomatları yok, adım adım Türkiye Yüzyılını inşa edecek mimarlar da var. Bizim 20 sene boyunca yürüttüğümüz mücadeleye siz sahip çıkacaksınız. Böyle gelmiş böyle gider diyenlerden asla olmadık. Gençler, unutmayın. İman varsa imkan da varsa inancıyla ülkemizin potansiyelini en üst noktaya çıkarmaya çalıştık. Şehrimize ikinci bir üniversite olarak Erzurum Teknik Üniversitesini kazandırdık. Yükseköğrenim yatak kapasitemizi 850 bine ulaştırdık.

"SİLDİK Mİ? BİR KALEMDE SİLDİK"

Bay Kemal ne diyor? Senin büyükşehirlerin var. Orada kaç tane yurt yaptınız. Gençler asgari ücret ne oldu? 8 bin 506 oldu. Temmuz ayında toplam 3.3 milyon öğrencimizde 27 milyar liralık maddi külfetten kurtardık. Hatırlayın, biz geldiğimizde öğrencilerin harç denilen sıkıntıları var mıydı? Sildik mi? Bir kalemde sildik. İnşallah bundan sonra da sizler için çalışmaya devam edeceğiz. Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz.

KARADENİZ GAZI 2023'ÜN İLK ÇEYREĞİNDE EVLERİMİZDE

Gençler, 1 hafta sonra içinde bulunduğumuz yıla veda edeceğiz. 2023 bir sembol. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını 85 milyon hep beraber kutlayacağız. Türk sanayisinin gurur vesilesi olan TOGG'un Oltu siyahını yollarda görmeye başlayacağız. Ayrıca ülkemiz donanmasının en büyük gemimiz TCG Anadolu hizmete girecek. Milli Muharip uçağımızı hangardan çıkarıyoruz. Karadeniz'de keşfettiğimiz 540 milyar metreküplük doğalgazı 2023'ün ilk çeyreğinde evlerimizde kullanacağız.

"YA 6'LI MASA DENİLEN UCUBENİN İNSAFINA KALACAK YA DA CUMHUR İTTİFAKI İLE GELECEĞE YÜRÜYECEKTİR"

ABD ile görüntülü konuşmayı teknoloji sanan cahiller olmak üzere, ülkemizi hafife alanlara ülkemizin nereye geldiğini hep beraber göstereceğiz. Sandık önümüze geldiğinde yapacağımız tercih çok net. Ülkemiz ya 6'lı masa denilen ucubenin insafına kalacak ya da Cumhur İttifakı ile geleceğe yürüyecektir. Göreve geldiğimizde Türkiye'nin 1 numaralı sorunu neydi? Terör... Şimdi öyle bir derdimiz kaldı mı? Ne dedik 'onların inlerine gireceğiz...' girdik mi? Birileri Suriye’nin kuzeyine gidip oralarda turistik seyahat yapacaklarmış, onlar terörle böyle mücadele ediyor biz inlerine girerek ediyoruz. Farkımız bu.

TAMAMEN PROJE MAHSULÜ BİR YAPI

Geçtiğimiz 1 haftada yaşananlar bile, önündeki ve arkasındakilerle birlikte altılı masanın organik değil yani inorganik yani naylon tamamen proje mahsulü bir yapı olduğunu göstermiştir. Her türlü ayak oyunun çevrildiği fitnenin fesadın kol gezdiği bu garip birliktelikten ne ülkemize ne gençliğimize bir hayır gelmeyeceği anlaşılmıştır.

SORU-CEVAP

2022 YILI NASILDI? 2023 YILI NASIL GEÇECEK?

2022 yılı yoğun bir yıl oldu. Rusya-Ukrayna savaş ve bu savaşta ne yazık ki Batı tahrik unsurlarını devreye soktu. Arabuluculuk noktasında bu rolü Türkiye olarak biz üstlendik ve Tahıl Koridorunu işlettik. Önceliğimiz fakir ülkeler ama Avrupa yüzde 44 gibi bir çekim yaptı. Biz yüzde 14 gibi yaptık. Putin diyor ki 'Biz Afrika'ya öncelik verelim.' Biz de dedik ki onları biz una çevirelim. Rusya Türkiye BM Afrika ülkelerine gönderelim... Tabi şimdi işin yoğun tarafı gübre. Yine Rusya ile adımları atacağız. Ama bizim için 2023'te Karadeniz'deki doğalgaz rezervi... Bir de Trakya'da doğalgaz depolamanın temelleri atıldı. Durmak yok yola devam.

SEMRA GÜZEL'İN VEKİLLİĞİNİN DÜŞÜRÜLMESİ OYLAMASI VE CHP'NİN TAVRI

Şu anda bizi izleyen tüm milletime konuşuyorum. O da şu. Bu CHP'nin terör örgütleri ile iç içe olduğunun bir göstergesi. Çünkü HDP'nin PKK'nın TBMM'deki uzantısıdır. CHP onunla beraber hareket etmiştir. Benim CHP'ye oy veren kardeşlerimizin buna daha duyarlı olması lazım. Ben inanıyorum ki bu terör örgütüne karşıdır. Teröristlere karşıdır. Benim milletim devletinin yanında yer alacaktır ve 2023'te gereken cevabı verecektir. İYİ Parti'den 20 kişi bizimle birlikte hareket etti.

DÜNYA KUPASI FİNALİ'NDE MACRON'U TESELLİ ETTİNİZ Mİ?

'Arjantin iyi oynadı, Macron üzülme' dedim. Penaltılarda da Arjantin muhteşemdi. Messi o yaşına rağmen... Arjantin 30 yıl sonra dünya kupasını aldı. Darısı başımıza.

RONALDO MU MESSİ Mİ?

Onları kıyaslamak bize düşmez ama Ronaldo'yu harcadırlar. Siyasi bir yaptırım uyguladılar... Orada Ronaldo'yla Messi'yi kıyaslamak yerine... Ronaldo Filistin davasına sahip çıkan birisi.

DÜNYAYI GELECEKTE BEKLEYEN 2 BÜYÜK SORUN

Özellikle 2023 olarak değerlendirecek olursak ileri teknolojinin tavan yaptığı bir döneme giriyoruz. Özellikle yazılım ön plana çıkacak. Bu yazılım teknolojisinde başarı kaydedenler ciddi prim yapacak. Bütün bunlarla en yoğun alanlardan biri de uzay teknolojisi. Savunma sanayide ciddi gelişmeler var. Türkiye bir atak yaptı ve bütün dikkatler Türkiye'nin üzerine çevrildi. Bizdeki bu teknolojiyi alma gayretleri var. Türkiye bu sıçramasını devam ettirecek.

'İLAÇTA CİDDİ SIKINTI VAR, NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ'

Burada ilaç sanayi olarak değerlendirmemizi yaparsak daha isabetli olur diye düşünüyorum. Bizde de ciddi sıkıntı var. Sağlık Bakanımıza 'ne gerekiyorsa yapacağız' dedik. 900'e yakın ilaç eksikliği vardı, onu da gidermeye başladık.

Bakmadan Geçme