Erdoğan 'kumpas' iddiaları için ne dedi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Çetin mücadeleler sonucu gerilettiğimiz bürokratik vesayetin tekrar nüksetmesine fırsat vermeyiz.' dedi. Son dönemde gündeme gelen her olayı dikkatle takip ettiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Kanunun dışına çıkan, hatası olan kim varsa hukuk zemininde hesabını mutlaka soruyoruz.' şeklinde konuştu. 'Biz buradayız. Dimdik sapasağlam ayaktayız.' diyen Erdoğan, 'Dava burada ve inşallah yarın da burada olacak.' ifadelerini kullandı.

Ayhan Bora Kaplan soruşturması üzerinden hükümete kumpas kurulacağı iddiası gündemdeyken, gözlerin çevrildiği isim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan önemli açıklamalar geldi.

AK Parti Grup Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son 21 yılda çetin mücadeleler sonucu gerilettiğimiz bürokratik vesayetin tekrar nüksetmesine fırsat vermeyiz, vermeyeceğiz.” dedi.

Son dönemde yaşanan tüm gelişmeleri dikkatle takip ettiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kanunun dışına çıkan, hatası, kastı veya marazı olan kim varsa hukuk zemininde hesabını mutlaka soruyoruz.” şeklinde konuştu.

“DİMDİK AYAKTAYIZ”

“Bize gazete manşetlerinden ömür biçenler oldu. Bu iş bitti deyip, yolunu değiştirenler, davaya ihanet edenler oldu. Korkanlar, hırslarına yenilenler oldu.” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz buradayız. Dimdik sapasağlam ayaktayız. Dava burada ve inşallah yarın da burada olacak.” dedi.

“KUKLAYI DA KUKLACIYI DA ÇOK İYİ BİLİYORUZ”

Cumhurbaşkanı, “FETÖ’ye diyet borcunu ödemek için Yenikapı ruhunu baltalayanlar görüyoruz ki asla boş durmuyor. Siyasetteki tüm sermayesi insanları ayırmak olanların nereye varmaya çalıştığının idrakindeyiz. Kuklayı da kuklacıyı da çok iyi biliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“CUMHUR İTTİFAKI SURLARINDA GEDİK AÇMAK İSTEYENLER VAR”

Siyasetteki yumuşama iklimini kara kışa çevirmek isteyenler olduğunu söyleyen Erdoğan, “Cumhur İttifakı surlarında gedik açmak isteyenler olduğunu görüyoruz. Daha önce de bu tarz teşebbüslerle karşılaştık. Hamdolsun hepsinden güçlenerek çıktık. İnşallah yine aynısı olacak. Fitne odaklarına kesinlikle göz açtırmayacağız. Cumhur İttifakı daha da güçlenerek yoluna devam edecek.” dedi.

“4 YIL GERİLİMLE DEĞİL, KARŞILIKLI HOŞGÖRÜYLE GEÇSİN”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’le geçen hafta yaptıkları görüşmeyi hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Temennimiz odur ki; önümüzdeki 4 yıl gerilimle değil, karşılıklı hoşgörüyle geçsin. İstiyoruz ki muhalefet yapıcı olsun. Arzumuz odur ki; Türkiye’nin meseleleri siyasetin günlük polemiklerinin üzerinde ele alınsın.” dedi.

Bakmadan Geçme