Erdoğan Mehmet Şimşek ile görüştü

Cumhurbaşkanı seçim sürecinin tamamlanmasının ardından Ankara'da tüm gözler, yeni kabineye çevrildi. Cuma akşamı kabinenin açıklanması bekleniyor. Bunun öncesinde Beştepe dikkat çeken bir görüşmeye sahne oldu. Ekonomiden sorumlu eski bakan Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü.

Cumhurbaşkanı seçim süreci tamamlandı. Artık Ankara'da tüm gözler, yemin törenleri ve yeni Kabine'de.

Meclis'te ilk olarak, yeni seçilen milletvekilleri yemin edecek. Yüksek Seçim Kurulu'nun milletvekili genel seçimi kesin sonuçlarını bugün açıklaması bekleniyor. Bu durumda, Cuma günü Meclis'te yemin töreni düzenlenecek.

Genel seçim conuçlarına ilişkin açıklamada bulunan Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, "Milletvekili kesin sonuçları olağanüstü itirazlarla gelen dosyaları bugün görüşüp, dosyaların akıbetine göre bir şey söylemek mümkün olur. Bugün ya da yarın diyelim." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı seçimi kesin sonucunun da Perşembe günü açıklanması bekleniyor. Cuma günü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Meclis'te yemin edeceği ve aynı gün yeni Kabine'nin açıklanacağı belirtiliyor.

A Haber yayınına konuk olan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "YSK'nın açıklayacağı kesin seçim sonuçlarına göre şekillenecek. Cumhurbaşkanımız Meclis'te yemin ettikten sonra aynı gün akşam göreve başlama töreni olacak. Buraya uluslararası liderler davet edilecek. Bütün bunlardan sonra Kabine açıklanacak." dedi.

Eski bakan Mehmet Şimşek'in yeni Kabine'de görev alacağı yönündeki iddiaları değerlendiren Kalın, "Mehmet Şimşek Bey ile ilgili şunu söyleyeyim. Mehmet Bey bu süreçte dolaylı olarak destek verdi. Bundan sonra da verecek. Bunun şekli ne olur Kabineye girer girmez. Bunu bilemem. Kendisi bu sürece makamdan bağımsız olarak destek vermeye devam edecek." açıklamasında bulundu.

Bu iddialar gündemdeyken Beştepe'de sürpriz bir görüşme gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şimşek'i kabul etti. Görüşmeye ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Seçimlerin ardından Beştepe'de konuşma yapan Erdoğan, yeni ekonomi yönetimine ilişkin ipuçları vermişti. Erdoğan, "Uluslararası itibara sahip bir finans yönetimi, yatırım ve istihdam odaklı bir üretim ekonomisi tasarlıyoruz." ifadesini kullanmıştı.

Bakmadan Geçme