Erdoğan, pancar alım fiyatını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, pancar alım fiyatının kilogramda 42 kuruştan 80 kuruşa çıkartıldığını, böylece önümüzdeki dönem için pancar bedelinin ton başına 875 liraya ulaştığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’nın ardından yaptığı basın açıklamasında, tarım kesimine yönelik kararları da duyurdu.

TARIM ÜRÜNLERİNDE AFET ZARARLARINA KARŞI 200 MİLYON TL KAYNAK

2021 yılında yaşanan yangın ve sel afetlerinde zarar gören vatandaşlara 2090 iş yeri, 2338 araç ve muhtelif ev eşyası yardımı kapsamında toplam 354 milyon lira ödeme yapıldığını hatırlatan Erdoğan, “Ayrıca, tarım ürünleri zarar gören vatandaşlarımıza da 133 milyon lira ödeme gerçekleştirilmiştir. Şimdi de tarım ürünleri zararlarının karşılanması konusundaki eksikleri tamamlamak için AFAD üzerinden 200 milyon liralık bir kaynak daha ayırıyoruz. Bu meblağ da en kısa sürede Antalya, Artvin, Aydın, Bartın, Kastamonu, Mersin, Muğla, Osmaniye, Rize, Sinop ve Van’daki hak sahiplerine dağıtılacaktır” dedi.

PANCAR ALIM FİYATI 80 KURUŞ

Diğer yandan, pancar üreticilerine verilecek avans, kota tamamlama primi ve posa bedellerinde yüzde 100’e varan onlarda artış yaptıklarını bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Pancar alım fiyatını da kilogramda 42 kuruştan 80 kuruşa çıkardık. Böylece pirim ve posa desteğiyle birlikte önümüzdeki dönem için üreticilerimize ton başına 875 liralık bir pancar bedeli ortaya çıkıyor. Hasat döneminde elbette bu rakamlar tekrar değerlendirilecektir. Çiftçilerimizin 2022 hasat dönemindeki üretimini desteklemek için imkânlarımızı seferber etmeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

DOĞAL GAZ DESTEĞİNDEN YAKLAŞIK 4 MİLYON HANE YARARLANACAK

Elektrik tüketim desteği programı kapsamında yapılan ödemeler için son 3 senede yıllık ortalama 2,1 milyon haneye toplamda 6,4 milyar lira kaynak tahsis edildiğine vurgu yapan Erdoğan, şunları söyledi:

“Elektrik desteği programının kapsamını kronik hastalığı sebebiyle cihaz kullanan, maddi imkânı yetersiz vatandaşlarımızın elektriğe erişiminde sıkıntı yaşamalarının önüne geçecek şekilde genişletiyoruz. Bu şekilde 50,4 milyon liralık ilave kaynakla 20 bin aileyi daha elektrik desteği kapsamına alıyoruz. Kömür yardımı alan hanelerden isteyenlerin bunu doğal gaz olarak da kullanabilmelerini sağlayacak düzenleme tamamlandı. Doğal gaz desteğinden yaklaşık 4 milyon hane yararlanacak. Sosyal destek yelpazesini genişleten bir başka çalışmayı da bitirmek üzereyiz.”

Bakmadan Geçme