Eskişehir Esnafından Gaziantep ve Van Esnafına Selam

Dünya Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Ahi Enstitüsü'nün, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğüyle birlikte yürüttüğü 'Kadın Erkek Ahi'nin Hedefi Türkiye'nin Birliği Üretim, İstihdam Seferberliği' projesi kapsamında Esnaf Haber TV Eskişehir'deydi.

Ahi Enstitüsü başkanı gazeteci,yazar Fehmi Çaluk, Eskişehir Valisi  Erol Ayyıldız’ı makamında  ziyaret ederek  proje hakkında bilgi verdi.

Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odasını ziyaret eden Esnaf Haber TV, ESESOB Başkanı Ekrem Birsen’le görüştü. Projenin detaylarının ve hedeflerinin konuşulduğu görüşmede ayrıca esnafın sıkıntıları ve beklentileri de dile getirildi. Yapılan röportajın ardından Esnaf Haber TV'ye teşekkür eden Birsen, birlik ve beraberlik çağrısı yaptıktan sonra, projenin ilk iki ayağı olan Gaziantep ve Van esnafına da selamlarını yolladı.

 Eskişehir Saatçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı aynı zamanda Lületaşı üretimi ve satışı yapan Sema Ersoy, Eskişehir’in simgelerinden olan lületaşının tarihini, Eskişehir’de çıkarılışından satışına kadar geçen süreci anlattı. Ersoy, kadın esnaf olmanın zorluklarından ve ekonomide kadının yerinden bahsetti.

Eskişehir’de önemli bir yeri olan çibörekin, tarihini ve yapım aşamalarını, Kırım Tatar Çibörek Evi’nin işletmecisi Hakan Tatar, çibörekin Kırım Türkleri için önemine de değindi.

Son olarak Eskişehir’in geleneksel lezzetlerinden biri olan met helvasının en önemli üreticilerinden olan Eriş helvanın satış sorumlusu Fikret Karayel met helvasının adının nereden geldiğini ve Eskişehir için önemini anlattı. Gaziantep, Van esnafına selamlarını ileten Karayel, Esnaf Haber TV'ye teşekkürlerini iletti.

Bakmadan Geçme