• Haberler
  • Ticaret
  • Esnaf borçla yaşarken nasıl yapılandırma taksiti ödesin?

Esnaf borçla yaşarken nasıl yapılandırma taksiti ödesin?

CHP'li Gaytancıoğlu: Yapılandırma dönemi, esnafımızın dükkânlarının kapalı olduğu, evine ekmek bile götürürken borçlandığı bir dönemdi. İnsanlar borçla yaşarken nasıl yapılandırma taksiti ödesin?

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, "Yapılandırma dönemi, esnafımızın dükkânlarının kapalı olduğu, evine ekmek bile götürürken borçlandığı bir dönemdi. İnsanlar borçla yaşarken nasıl yapılandırma taksiti ödesin?" diye sordu.

 

TBMM Genel Kuruluna hitap eden Gaytancıoğlu şunları kaydetti:

"Başta çiftçiler olmak üzere birçok kesimi yok saydığınız, dertlerine çare getirmediğiniz yapılandırmada ilk taksitlerin ödeme süresi doldu. Buradan sormak istiyorum: Yapılandırma yapmış ama ilk taksitini ödeyemeyen kaç vatandaşımız vardır? Yapılandırma dönemi, esnafımızın dükkânlarının kapalı olduğu, evine ekmek bile götürürken borçlandığı bir dönemdi. İnsanlar borçla yaşarken nasıl yapılandırma taksiti ödesin? Ülkemize öyle bir ekonomik kriz yaşatıyorsunuz ki sahte yapılandırmalarla, pansuman tedbirlerle bu iş çözülmez; sorunu doğru görüp gerçekten çözmek istemek gerekir. Siz “Bir yapılandırma çıkaralım ne toplarsak kârdır.” mantığıyla bakıyorsunuz; vatandaşın ödeyememesi, ödeyecek gücünün olmaması sizi ilgilendirmiyor. AKP olarak, esnaf ve çiftçimiz başta olmak üzere, unuttuğunuz toplum kesimlerini ekonomik gerçekleri göz önüne alarak yeniden bir düzenleme yapacak mısınız?"

Bakmadan Geçme