Esnafa Emeklilik Hakkı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel başkanı Bendevi Palandöken 'Bağ-Kur düzenlemesi yapılarak göre esnafa geriye dönük borçlanma hakkı verilmesi gerekiyor.' dedi.

Geriye dönük esnafa borçlanma hakkı olması gerektiğini savunan Palandöken, yazılı açıklamasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 3 bin 600 ek gösterge ile kamudaki düzenlemelerde çalışmaların tekrardan gündeme alınmasında esnafın sosyal güvenlik alanındaki sıkıntıların da gündeme taşınmasını gerektiğini söyledi.

Esnafın Emeklilik Şartlar Neler?
Palandökenaçıklamasında emeklilikte esnafın haksızlığa uğramaması için Bağ-Kur primlerinde geriye dönük borçlanmanın talep edildiğini de ifade etti.

Esnaf emekli olmak için kaç günü doldurması gerekiyor?

“SSK’lılar 7 bin 200 prim gününü doldurtup emekli olabiliyorken esnafımızın 9 bin günü doldurması gerekiyor” diyen Palandöken  “Gecesi, gündüzü, tatili, bayramı, özel günü ya da hafta sonu izni olmayan esnafımızın SSK emekli prim günü ile arasında neredeyse 5 yıl var” ifadelerini kullandı.

Emeklilik yaşı gelip emekli olamayan esnaflar için düzenleme yapılması çağrısında bulunan Bendevi Palandöken aynı zamanda emeklilik yaşı gelen ama emekli olamayan esnaf vatandaşlar için düzenleme yapılması çağrısında bulundu.

Emekli Olmanın Şartları 

Emekli olmak için belli şartları yerine getirmek gerekmektedir. Bu şartlar arasında; gün sayısını, primi, yaşı tamamlama gerekmektedir. Bu şartları sağlayanlar kısa yoldan emekli olabilmektedir. Emekli olma şartları nelerdir? Esnaf için emeklilik süreci normal SSK çalışanına göre değişiklik göstermektedir.

Bakmadan Geçme