Esnafın Aklı Karışık ?

Fiyatlar Artıyor, esnafın aklı karışık pandemiden sonra ard arda gelen zamlar Türkiye'de ekonominin durumunu birinci gündem başlığı yaptı.

 Esnaf ve sanatkarların aklı karıştı. Kimi esnaf isyan ederken kimisi geçimin kolay olduğunu söylüyor.  Hal böyle olunca biz de Esnafhabertv.com olarak esnaflara ses olmak istedik.  
 

Nazım Erol (Erkek kuaförü): 13 yaşımdan beri bu mesleği yapıyorum. Salonda saç kesimi, sakal tıraşı, cilt bakımı gibi faaliyetlerde bulunuyorum.
Son zamanlardaki zamlardan ötürü sadece berberlik değil hiçbir şey yeterli değil maddi açıdan. Elektiriğine mi yetişeceğiz gazına mı bilemiyoruz. Markete girsen bir ton para verip elimizde üç dört parça şeyle çıkıyoruz anca.

Selçuk Erdoğlu (Taksici): 34 yaşındayım. Ehliyetimi aldığımdan beri taksicilik yapıyorum. Kendi taksim. Türkiye ekonomisinde yeterli bir meslek değil ama ne çok iyi ne de çok kötü, en azından kendini geçindirebilirsin. Kimseye muhtaç etmez aynı zamanda bu ticari taksinin plakası kendi üstüne prim yapıyor, primden de para kazanıyorsun. Güzel bir meslek, kimseye hesap vermiyorsun hesap sormuyorsun. Biz iki, kişi çalışıyoruz abi kardeş ve bu bizim için güzel bir avantaj. Kendin çalışırsan güzel para kazanabiliyorsun. Şuan 24 saat çalışan bir ticari taksi günlük bir milyar temiz para kazanıyor.

İsmim Hasan Arıkan (Dondurmacı): 2 yıldır dondurmacılık mesleğini hakkıyla yaptığımı düşünüyorum. Mesleğinizi hakkıyla icra ederseniz ve insanlara karşı olan tutumunuz iyiyse Türkiye’nin ekonomik şartlarında dondurmacılık geçinmek için yeterli bir meslek. Bence yapılabilir, gayet yeterli.
 

Bakmadan Geçme