Eylül Ayına Kadar Kira Alınmayacak

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer görüştü. Yapılan görüşmeyle birlikte deprem bölgelerinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarındaki kantinlerden 2023-2024 eğitim yılına kadar deprem bölgesine göre kira indirimi yapılacak ya da kira ücreti alınmayacağı açıklandı.

Yapılan açıklamada: ''Afet bölgesindeki Adana, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Kilis, Osmaniye, Şanlıurfa ile Sivas'ın Gürün ilçesinde MEB'e bağlı okul ve kurumlardaki kantin vb. yerlerin kira bedelleri kantinci esnafımız için muhammen bedel tespit komisyonu tarafından indirime tabii tutulacaktır.''

Yeni eğitim öğretim yılına kadar kira ücreti alınmayacak

Görüşmenin ardından depremden en çok etkilenen şehirlerde ise kira alınmaması kararı çıktı: ''Depremden en çok etkilenen Adıyaman, Hatay, K.Maraş ve Malatya'da ise eğitim-öğretimin başlaması ile MEB'e bağlı okul ve kurumlardaki kantin vb. yerlerin kira bedelleri Bakan Mahmut Özer'le görüşmemiz sonucunda 2023-2024 eğitim-öğretim yılının başlangıcına kadar alınmayacaktır.'' şeklinde açıklama yapıldı.

Bakmadan Geçme