Faizleri kaldırıp sicil affı getirecek misiniz?

CHP'li Şahin: Şubat ayı açlık sınırı 2.719, yoksulluk sınırı 8.856 TL. Pandemi desteği adı altında bankalara borçlandırdığınız işçi, çiftçi, esnaf kredi borçlarını ödeyemez durumda. Faizleri kaldırıp sicil affı getirecek misiniz?

CHP Hatay Milletvekil Suzan Şahin, "Şubat ayı açlık sınırı 2.719, yoksulluk sınırı 8.856 TL. Pandemi desteği adı altında bankalara borçlandırdığınız işçi, çiftçi, esnaf kredi borçlarını ödeyemez durumda. Faizleri kaldırıp sicil affı getirecek misiniz?"

TBMM Genel Kuruluna hitap eden Şahin, dar gelirlinin ve esnafın sorunlarına değindi.

Şahin şöyle konuştu:

"Yayladağı, Cilvegözü Sınır Kapılarının kapatılması Hatay ekonomisini olumsuz etkiliyor. Sınır ticareti, yatırımlar, projeler durdu. Reel sektör zorda, esnaf perişan, siftah yapamıyor. İhracat hızla azalıyor, esnaf kepenk kapatıyor. Kapıları açacak mısınız, açmayacak mısınız, bir alternatifiniz var mı? Israrla 5’inci teşvik bölgesine alınmayan, Türkiye’nin en fazla vergi veren 7’nci ili olan Hatay’ın ekonomisi yardım bekliyor. Hatay’ın tamamını 5’inci teşvik bölgesine alacak mısınız?

Şubat ayı açlık sınırı 2.719, yoksulluk sınırı 8.856 TL. Pandemi desteği adı altında bankalara borçlandırdığınız işçi, çiftçi, esnaf kredi borçlarını ödeyemez durumda. Faizleri kaldırıp sicil affı getirecek misiniz? Asgari ücretten vergiyi kaldıracak mısınız? Çiftçinin gayrisafi millî hasıladan alacağını ne zaman vereceksiniz? EYT’lilerin akıbeti ne olacak? 3600 ek göstergeye ne oldu? Şehit ve gaziler için toplanan paralara ne oldu?"

Bakmadan Geçme