Fehmi >Çalmuk Yazıyor...Kod Adı: Batı Yakası

Çiçeği burnunda İstanbul Belediye Başkanı Ekrem  İmamoğlu mazbatasının mürekkebi kurumadan belediyenin veri tabanının kopyalanması için üç kişi görevlendirmişti. ‘Başkan tasarrufu olabilir’ dendi.  Üç kişinin kimliği açıklanmadı ancak belediye çalışanı olmayan üç kişinin transfere başlamasıyla verilerin kopyalanması işi İstanbul  4. İdare Mahkemesi  tarafından  durduruldu. Yolsuzluklardan korktukları için Ak Parti’nin bu müracaatı yaptığı belirtildi. Türkiye, yeni bir polemik ve yeni bir tartışma konusu kazandı.. İmamoğlu polemiği uzatmadı. Bu durumu daha hazmedilmeden MHP Lideri Devlet  Bahçeli’nin İstanbul seçimlerinin  yenilenmesinin “Beka Meselesi” olduğu sözleri duyuldu. Aynı saatlerde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu gelmesinin istenmediği şehit cenazesinde menfur bir olayla karşılaştı. Aslında her şey 10 Nisan 2019 günü Külliye’de yapılan görüşmeyle başladı. Belki de Bahçeli’nin bile ilk kez karşılaştığı kırmızı dosyada seçim analizlerinin yanında ilginç irtibatlar, işbirlikleri, istihbarat örgütlerinin görüşmeleri, terör örgütlerinin içinden sızdırılan istihbarat bilgileri, siyasi kişilere yönelik raporların yer aldığı aktaralıyordu. Fazla zaman geçmeden 17 Nisan  günü MHP İstanbul seçimlerinin iptali için  YSK’na başvurdu. İmamoğlu mazbatasını alır almaz İstanbul Belediyesi’nde  verilerinin dijital kopyalanması başladı. Aynı gün mahkemeden karar geldi. Aynı gün bir bakan tarafından hazırlandığı belirtilen rapor ve önemli bir Anayasa Hukukçusu tarafından hazırlanan hukuki  bilgilendirme devletin zirvesine sunulduğu bilgisi de bize gelen bilgiler arasında. Alabildiğim notlar: - TCK  135. ve 140. maddeler ihlal ediliyor. - TCK 24.madde  ‘suç teşkil eden emir hiçbir suretle yerine getirilemez’  hükmünü içeriyor. - CMK 134 madde hükmüne göre; Bilgisayar kütüklerinde arama, örnek çıkarma, kopyalama kararı verme yetkisi hakime, GSBH varsa 24 saat içinde hakim onayına sunma şartıyla Cumhuriyet Savcısına aittir. Peki belediyedeki kozmik veya mahrem odayı bu kadar önemli kılan  nedir? Yine anlatılanlardan alabildiğim notlardan aktarayım: -İstanbul’da yaşayanların kişisel verileri -Trafik, su, doğal gaz şebekeleri -Belediye çalışanlarına ait tüm kişisel veriler bir yana - TSK, Emniyet  ve MİT tesisleri - Savaş ve olağanüstü hallerde kullanılacak Askeri lojistik tesisler - Cumhurbaşkanlığı dahil tüm devlet kurumlarının İstanbul yerleşkelerinin detayları -AKOM verileri  alt yapısının kopyalanması halinde bunun ayrı bir sitem üzerinden takip ve kontrolü mümkün. Bu da finans ve ticaret merkezi  16 milyonluk İstanbul’un bir anda koas içine girmesi demek.

KOZMİK ODA DEYİNCE  Raporda yer aldığı belirtilen bir  hatırlatma da dikkat çekiciydi. Yine edindiğim notlardan aktarayım. 25 Aralık  2009 Cuma günü 11. Ağır Ceza Mahkemesi gizli belgelerin bulunduğu ''kozmik oda veya Kozmik büro"nun aranması kararı vermişti.  Dönemin Başbakan Yardımcısına suikast  kisvesi gerekçesiyle  Ankara'daki Özel Harp Dairesi'ne bağlı Seferberlik Tetkik Kurulu’na girilmesiydi. Dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ kozmik oda baskınının vehametini yıllar sonra şöyle anlatacaktı: - Kozmik Oda’ya girildikten sonra devletimizin yurtdışındaki yabancı istihbarat servisleri ile terör örgütlerine yerleştirdiği (sızdırdığı) 813  görevlimizin tamamına yakını şehit edildi... Bu konuya bir ekleme de benden. O dönemde devletin seferberlik kanunu gereği Türkiye’nin  dört bir yanında Kızılay, Türk Hava Kurumu, Yeşilay gibi örgütlenmelerde bulunanlara yönelik  tasfiyelerin yapıldığını daha önce Hürses Gazetesi’nde yazmış, buna ait örnekleri de vermiştim.

KOD ADI: BATI YAKASI Şimdi gelelim Batı yakası işine… Önemli bir atıf 15 Temmuz gecesine ait. Yine aldığım notlardan: -15 Temmuz akşamı Boğaziçi Köprüsünün FETÖ mensubu askerler  tarafından  tutuldu. Köprünün Anadolu tarafına geçiş serbest bırakılırken köprünün  Avrupa yakasına (Batı yakasına) geçişi engellendi. 

 İstanbul’un Batı Yakası çok önemliydi. Yeni Zelanda’da Cuma namazında Müslümanları şehit eden  katil  Brenton Tarrant saldırı öncesi 70 sayfalık bir manifesto yayınlamıştı. Manifestoda “Türklere” başlığının yer aldığı bölümde şu ifadelere yer vermişti: “Topraklarınızda huzur içinde yaşayabilirsiniz, size zarar gelmeyecek. Boğaz'ın Doğu yakasında. Ama Boğaz'ın Batı yakasında bir yerde yaşamayı denerseniz, Avrupa'ya gelirseniz sizi öldüreceğiz. Konstantinopolis'e gelir, tüm cami ve minareleri yıkarız. Ayasofya minarelerden kurtulacak ve Konstantinapol hak edildiği gibi tekrar Hristiyan şehri olacak." Odatv.com yazım  için yine “Yok artık” diyecek ancak edindiğim Batı yakasının hikayesi bu şekilde. Peki tamamını öğrenemediğim, bilgi kırıntılarını aktarabildiğim ve en sonunda MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi “İstanbul seçimlerinin iptal edilmesi beka meselesidir”  sözlerini söylemesine neden olan  ve Cumhurbaşkanına sunulduğu belirtilen raporu (bilgi notunu)kim hazırladı? İzleri takip ettiğimde yol Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a çıkıyor. Onun önemli bir özelliği 15 Temmuz gecesi İstanbul Belediyesi binası önünde, belediyeye girmek isteyen teröristlere “Burası Çanakkaledir geçilmez”  diyerek direnen ve şehit edilen Prof. Dr. İlhan Varank’ın kardeşi olması. Uzun süre ABD’de eğitim gören Şehit  Varank vefat ettiğinde Yıldız Teknik  Üniversitesi  Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi bölüm başkanlığı görevini yürütüyordu. İstanbul Belediyesi’nin kozmik odasının kurulmasında ne kadar  bilgi ve yetki sahibi bunu bilmem ama gizli tutulan stratejik bir çok yazılımın onun yönetiminde yapıldığını daha önce duymuştum. 15 Temmuz gecesi İstanbul Belediye Başkanlığı’nın neden birinci öncelik işgal edilmek istendiğini, Cumhur İttifakı’nın seçimlerinin yenilenmesinin neden beka meselesi olduğunu söylemesine kadar giden rapordan alabildiklerim bu kadar.

Bakmadan Geçme