• Haberler
  • Yaşam
  • Fenomen Kurbanı Güzellik Sektörü İçin Federasyon Devrede

Fenomen Kurbanı Güzellik Sektörü İçin Federasyon Devrede

Sektörden gelen şikayetler ve  güzellik işletmecilerine uygulanan kanunsuz cezalar üzerine  Türkiye Berberler, Kuaförler Ve Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyonu harekete geçti. Federasyon Genel Başkanı Bayram Karakaş imzasıyla  Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Ayakta Teşhis Ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık  Kuruluşları Daire Başkanlığı'na yapılan başvuruda '' Yapılan işlemler ile ilgili herhangi bir tanı ve tedavi işlemi yapılmamakla birlikte yukarıda belirtilen cihazlar ile üyelerimiz sadece bakım işlemleri yapmaktadırlar' denildi.

Fenomenlerin ardı arkasına patlayan skandallar en çok  güzellik sektörünü etkiledi. Sektörün iş akışını da alın teriyle emek veren güzellik salonu işletmecilerinin imajını alt üst  eden gelişmeler üzerine Sağlık Bakanlığı  güzellik salonlarına sıkı olduğu kadar  anlamsız denetimler yapmaya başladı. Sektörden gelen şikayetler ve  güzellik işletmecilerine uygulanan kanunsuz cezalar üzerine  Türkiye Berberler, Kuaförler Ve Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyonu harekete geçti.

Federasyon Genel Başkanı Bayram Karakaş imzasıyla  Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Ayakta Teşhis Ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık  Kuruluşları Daire Başkanlığı’na yapılan başvuruda “İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik gerekse de Mesleki Yeterlilik Kurumu ve Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanan programlarca tanımlanan işlemlerin yapılmasında yaşanan sorunların giderilmesi amacıyla denetim ekiplerine gerekli bildirimlerin yapılması” istendi. Bayram Karakaş “ Yapılan işlemler ile ilgili herhangi bir tanı ve tedavi işlemi yapılmamakla birlikte yukarıda belirtilen cihazlar ile üyelerimiz sadece bakım işlemleri yapmaktadırlar” dedi.

Federasyon Başkanı Bayram Karakaş  yazısında “lenf drenaj, G serisi masaj aletleri, elektroterapi uygulamaları, solüsyonlu ve vakumlu cilt bakım cihazı, ozonlu buhar, iğneli epilasyon uygulamalarında cihazların kullanma kılavuzlarında yer alan bazı tanımlamalar nedeniyle özellikle İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerce yapılan denetimlerde bu cihazların uygulamaları ile ilgili itilaflar bulunmaktadır. Bu kapsamda üyelerimize yönelik kapatma cezaları uygulanmaktadır” diyerek yapılan işlemleri şöyle sıraladı:

Lenf Drenaj Cihazı; Basınç yöntemiyle dolaşımı sistemini hareketlendirerek vücuttan toksinlerin atılması sağlanmaktadır.
G Serisi Masaj Aletleri; Mekanik darbeleme masajı ile vücutta kan dolaşımını hızlandırılarak vücut bakım cihaz uygulamaları için hazır hale getirilmektedir.
Elektroterapi Uygulamaları (Faradik akım, İnterferansiyel akım, Galvanik akım); Pasif kas hareketleriyle spor egzersizleri yaptırılmaktadır.
Solüsyonlu ve Vakumlu Cilt Bakım Cihazı; Özel solüsyonlar kullanılarak vakum yöntemiyle ciltte temizlik işlemi yapılmaktadır. (Düşük seviyeli ses dalgası üreten aparatlarıyla cilt canlandırmada kullanılır.)
Ozonlu Buhar Cihazı; Cilt yumuşatılarak bakım uygulamasına hazırlanmaktadır. (Buhar cihazının içindeki ozon lambası buharın sadece yoğun çıkması ve cildi dezenfekte etmek için kullanılmaktadır. Ortama ozon etkisi yoktur.)
İğneli epilasyon; Termoliz Sistem ve Elektroliz Sistemleri kapsayan Blend Sistem epilasyon yöntemleriyle tüy alma işlemi yapılmaktadır. 

İŞTE YAPILACAK UYGULAMLAR VE  KULLANILACAK CİHAZLAR 
Federasyonun başvurusunda şu açıklamlara yer verildi:
“Güzellik Salonları 10.08.2005 tarihli ve 25902 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik kapsamında faaliyetlerini sürdürmektedir.

Söz konusu yönetmeliğin Ek-1 başlıklı “Sıhhi Müesseseler İçin Sınıflarına ve Özelliklerine Göre Aranacak Nitelikler”in (J) bendinde güzellik salonları için aranan şartlar yer almaktadır.

Bu kapsamda içerisinde işlemlerin gerçekleştirileceği cilt (yüz ve boyun) bakım birimi, epilasyon/depilasyon birimi, vücut bakım birimi, el ayak birimi, bronzlaştırma birimi ve makyaj birimlerinden en az birinin bulundurulması zorunlu olup, kullanılabilecek cihazlar ve uygulamalar yine aynı yönetmelik ile belirtilmiştir.”

 

 

 

 

 

 


 

Fenomen Kurbanı Güzellik Sektörü İçin Federasyon Devrede
Fenomen Kurbanı Güzellik Sektörü İçin Federasyon Devrede
Fenomen Kurbanı Güzellik Sektörü İçin Federasyon Devrede
Fenomen Kurbanı Güzellik Sektörü İçin Federasyon Devrede
Fenomen Kurbanı Güzellik Sektörü İçin Federasyon Devrede
Fenomen Kurbanı Güzellik Sektörü İçin Federasyon Devrede
Fenomen Kurbanı Güzellik Sektörü İçin Federasyon Devrede
Fenomen Kurbanı Güzellik Sektörü İçin Federasyon Devrede

Bakmadan Geçme