Ferihan Karasu Hükümete Çağrıda Bulundu

İstanbul Tekel-Gazete Bayileri Odası Başkanı Ferihan Karasu, 'maalesef bu kapanmalar bizi çok yaraladı ve yaralarımızı henüz sarabilmiş değiliz' dedi.

İstanbul Tekel-Gazete Bayileri  Esnaf Odası Başkanı Ferihan Karasu, esnaf ve sanatkarların Kredi ve Kefalet Kooperatifleri arılığıyla kullandığı kredilerin ötelenmesinden dolayı sıkıntılar yaşandığını hatırlatarak kredi süresinin uzatılmasını önerdi. Karasu “en önemlisi de üyelerimiz kredi kullanamadılar, ötelenen krediler maalesef yüksek faizlerle tekrar yüklendi 6 ay sonra ve kredi ödemeleri daha yüksek bir rakam oldu faiziyle birlikte. O kredileri de ödemekte zorlanıyorlar, faizler düşürülebilirdi, kredi süresi uzatılabilirdi. Mesela 6 ay öteledilerse 6 ay uzatabilirlerdi gibi birçok çözüm önerileri olabilir” diye konuştu.   

Dünya Esnaf ve Sanatkarlar Derneği’nin Ahi Enstitüsü ile birlikte “ Anadolu’nun Ahisiyiz, Üreten Türkiye’nin Hizmetindeyiz” Projesi kapsamında düzenlenen “Esnaf ve Sanatkarlar  Hasar Tespit Raporu Genel Toplantısı’nda konuşan  İstanbul Tekel-Gazete Bayileri Odası Başkanı Ferihan Karasu sektörün sorunlarını şu şekilde gündeme getirdi:
 
“Bu pandemi sürecinde herkes gibi bizim meslek camiamız da çok yaralandı. En önemlisi de uzun süreli kapanmalar ve hafta sonu kapanmalarda sevgili Mustafa abim de aynı camiada, maalesef bu kapanmalar bizi çok yaraladı ve yaralarımızı henüz sarabilmiş değiliz. Daha da üzüntü verici şey genelgeleri dahi yorumlayamadık. Bakkallar Odası, Büfeciler, Kuruyemişçiler gibi oda başkanlarıyla bu süreçte hep telefonlaştık. Bakkal, fırın, manav dendi ama bunun içinde Tekel bayileri var mıydı? Nace kodu olup ta bakkal gibi ya da büfe gibi, bakkal gibi açık olan meslektaşlarımız bakkalların içine alınmadı. Bu süreçte tekel bayileri cezalandırıldı işin açıkçası alkol satıyor olmaktan dolayı ya da adlarının tekel olmasından dolayı alkol satmayan bayilerimizde cezalandırıldı”

Dünya Esnaf ve Sanatkarlar Derneği’nin Ahi Enstitüsü ile birlikte “ Anadolu’nun Ahisiyiz, Üreten Türkiye’nin Hizmetindeyiz” Projesi kapsamında düzenlenen “Esnaf ve Sanatkarlar Hasar Tespit Raporu Genel Toplantısı’na Dünya Esnaf Sanatkarlar Derneği Onursal Başkanı   Erol Korkut, İstanbul Kamyoncular Esnaf Odası Başkanı Cemil Ok, İstanbul Deniz Kara Büfecileri Esnaf Odası Başkanı  Mustafa Şimşek,İstanbul Şoförler Esnaf Odası Başkanı  Cem Sert katıldı.
 


 

Bakmadan Geçme