Fiyat Listen Görünür, Okunur Olsun

Ticaret Bakanlığı, yiyecek ve içecek hizmeti veren işletmelere yönelik fiyat etiketi düzenlemesi yaptı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre işletmeler, hizmetin özelliği ve tüketiciye sunuluş biçimine göre tarife ve fiyat listesini işyerlerinin girişi ve hizmet verilen masalara asmak zorunda olacak. Uygulama 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren başlayacak.

Türkiye Ticaret Bakanlığı Fiyat Etiketi Yönetmeliği'nde değişiklik yaptı; lokanta, restoran, kafe ve pastane gibi işletmelere kapı önleri ile masalara görünür şekilde fiyat listesi asma zorunluluğu getirdi.

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliği şöyle:

"Ticaret Bakanlığından:

Fiyat etiketi yönetmeliğinde değişiklik

Yapılmasına dair yönetmelik

MADDE 1- 28/6/2014 tarihli ve 29044 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Fiyat Etiketi Yönetmeliğinin 8 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(1) Hizmetlerin özelliğine ve tüketiciye sunuluş biçimine göre, tarife ve fiyat listelerine ilişkin belge, levha, pano ve benzerleri, hizmetin sunulduğu işyerinde, ayrıca lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek ve içecek hizmeti sunulan işyerlerinde ise işyerinin giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde asılır, takılır veya konulur.”

 

Bakmadan Geçme