Giresun'da sel ve heyelan: Bir kişi kayıp

Giresun'un Duroğlu beldesinde sağanak su baskınlarına neden oldu. Birçok ev ve iş yerini su basarken, mahsur kalan vatandaşlar ekipler yardımıyla kurtarıldı. Çağlayan Mahallesi'nde tek katlı bir ev, heyelan sonucu yıkıldı. Yalnız yaşadığı öğrenilen 70 yaşındaki Rıdvan Coşar'dan haber alınamıyor. Enerji nakil hatlarının devrilmesi sonucu beldeye elektrik verilemiyor.

Giresun'da sel ve heyelan: Bir kişi kayıp - 1

Giresun'un Duroğlu beldesinde sağanak nedeniyle su baskınları ve heyelanlar oluştu.

 

Giresun'da sel ve heyelan: Bir kişi kayıp - 2

Gece saatlerinde etkisini artıran sağanak dolayısıyla yamaçlardan sürüklenen birikintiler, belde merkezinde hasara neden oldu.

Giresun'da sel ve heyelan: Bir kişi kayıp - 3

Bazı ev ve iş yerlerini su basarken, araçlar da çamur altında kaldı. Heyelanların oluştuğu beldede evlerinde mahsur kalan vatandaşlar ise AKUT ekiplerince kurtarıldı.

Giresun'da sel ve heyelan: Bir kişi kayıp - 4

Duroğlu Belediyesi ekipleri iş makineleri yardımıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Giresun'da sel ve heyelan: Bir kişi kayıp - 5

Duroğlu Belde Belediye Başkanı Halil Çetin, gazetecilere, yağış nedeniyle beldenin farklı bölgelerinde heyelanların yaşandığını söyledi.

Giresun'da sel ve heyelan: Bir kişi kayıp - 6

 

BİR KİŞİ KAYIP

Çağlayan Mahallesi'nde tek katlı bir ev toprak kayması sonucu yıkıldı. Evde yalnız yaşadığı öğrenilen Rıdvan Coşar'dan haber alınamıyor. Ekipler enkazda 70 yaşındaki Coşar'a ait iz arıyor.

Meteorolojik uyarı nedeniyle geceden bu yana hazırlıklı olarak yağışı beklediklerini aktaran Çetin de, "Can kaybı şu an itibarıyla yok ama sadece bir yerden haber alamadık. Bir tane evin yıkıldığını duyduk Çağlayan Mahallemizde." dedi.

Giresun'da sel ve heyelan: Bir kişi kayıp - 7

Belediye başkanı, igili kurumlara ait ekiplerin yağışın hemen ardından çalışmalara başladığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Aşırı yağış olacağını bekliyorduk hazırlıklıydık. Geceden bu yana kurtarma çalışmaları yapıyoruz. Mollamahmutoğlu Mahallesi'nde 5 kişilik aile vardı, ikisi çocuk. Bunlardan biri hastaneye gitti. Çocuklarını kurtarırken ayakları sıkışmış galiba ve şu an hastanede ama hayati bir tehlike olmadığını öğrendik."

Giresun'da sel ve heyelan: Bir kişi kayıp - 8

Çetin, yağış nedeniyle mandırada mahsur kalan hayvanların da kurtarılmaya çalışıldığını aktardı.

Giresun'da sel ve heyelan: Bir kişi kayıp - 9

Beldede çoğu yolun kapalı olduğunu dile getirerek, ekiplerin iş makineleri ile çalışmalara devam ettiğini sözlerine ekledi.

Giresun'da sel ve heyelan: Bir kişi kayıp - 10

Enerji nakil hatlarının devrildiği için beldeye elektrik verilemiyor.

Bakmadan Geçme