Gram altın ve çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 27 Nisan 2023 güncel altın kuru fiyatları

27 Nisan 2023 güncel çeyrek altın ve gram altın fiyatları bugün ne kadar oldu? Güncel çeyrek altın, ons altın ve gram altın satış fiyatlarında son durum...

Çeyrek altın fiyatlarında son durum...

Altın fiyatları, doların gerilemesiyle yükselirken yatırımcılar ABD Merkez Bankası'nın gelecek hafta düzenlenecek para politikası toplantısı öncesinde ABD'de açıklanacak ekonomik verileri izleyecekler.

Altının spot piyasadaki ons fiyatı 2 bin dolar seviyesinde işlem görüyor.

İç piyasada gram altın 1251 lira, çeyrek altın 2 bin 50 lira, cumhuriyet altını 8 bin 310 liradan satılıyor.

Analistler, ABD'de geride kaldığı düşünülen bankacılık krizine ilişkin risklerin açıklanan bilançolar sonrası yeniden başlıca risk unsuru konumuna geldiğini belirterek, bu durumun güvenli liman varlıklara olan talebi desteklediğini söyledi.

Analistler, söz konusu gelişmelerle Fed'in mayıs toplantısında 25 baz puan faiz artıracağına ilişkin beklentilerin yüzde 70 seviyesine gerilediğini ifade ederek, bankanın mayıs ayını pas geçerek haziranda faiz artışı yapabileceği öngörülerinin de dillendirilmeye başlandığını kaydetti.

Teknik açıdan altının ons fiyatında 2 bin 20 ve 2 bin 50 doların direnç olarak öne çıktığını aktaran analistler, 1990 doların destek konumunda bulunduğunu dile getirdi.

Bakmadan Geçme