Gram çeyrek ve çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 19 Nisan 2023 güncel altın kuru fiyatları

Gram ve çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 19 Nisan 2023 güncel çeyrek altın, ons altın ve gram altın fiyatları...

Çeyrek altın fiyatlarında son durum...

Altın fiyatları gerilerken işlemciler Fed'in faiz artırımlarını durdurmadan önce mayısta son bir kez daha artırıma gitmesi olasılığını değerlendiriyor.

Altının spot piyasadaki ons fiyatı 2 bin doların altında hareket ediyor.

İç piyasada gram altın 1244 lira, çeyrek altın 2 bin 182 lira, cumhuriyet altını 8 bin 980 liradan satılıyor.

ABD'de ekonomiye ilişkin sinyaller, yatırımcıların odağında kalmaya devam ediyor.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) üyeleri sözle yönlendirmelerine devam ederken, St. Louis Fed Başkanı James Bullard, enflasyonun inatçı bir şekilde yüksek seyretmeye devam ettiğine işaret eden son veriler sonrası faiz artırımlarına devam edilmesi gerektiğini belirtti. Bullard, ABD ekonomisinin resesyona gittiği görüşlerine de karşı çıktı.

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic de yüksek enflasyonu düşürmek için Fed'in büyük ihtimalle bir faiz artışına daha gideceğini dile getirdi. Ekonominin hala ivme kazandığını ancak enflasyonun çok yüksek olduğuna işaret eden Bostic, para politikası alanında yapılması gereken daha çok iş olduğunu kaydetti.

Analistler, ekonomide soğuma işaretlerinin beklendiği bu dönemde alınan güçlü sinyallerin şahin politikaları beklenenden daha uzun süre uygulamada tutabileceği endişesiyle varlık fiyatları üzerinde baskı oluşturduğunu belirterek, bu durumun Fed'in politika alanını da daralttığını ifade etti.

Söz konusu gelişmelerle para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in 25 baz puanlık faiz artışlarına devam edeceğine yönelik beklentiler güçlü kalmaya devam ediyor.

Bakmadan Geçme