Güzellik Sektörü Çalkalanıyor...Binlerce Dilekçe Ankara'da

Pandemi önlemleri kapsamında bir aydır kapalı olan güzellik sektörü esnafına en büyük darbe haksız rekabetten geldi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Güzellik Sektörü Çalkalanıyor...Binlerce Dilekçe Ankara'da

Güzellik salonu işletmeciliğinin hizmet alanına giren protez tırnaktan ipek kirpiğe, cilt bakımından epilasyona kadar tüm güzellik hizmetlerinin özel olan muayenehane, hastane poliklinik ve klinik adı altında devam etmesi hizmet sektörünü ayağa kaldırdı.

İddiaya göre verilen hizmet, hizmeti veren personel ve hizmet standartları aynı olmasına karşılık bazı hastanelerde bu hizmetleri çaycı veya temizlik görevlisi veriyor. Bu suçlamalara karşı ise Sağlık Bakanlığı sessizliğini koruyor. 

İddia Ne?

Tababet Kanunu 12. Maddesinde hekimllerin tıp lanı dışında faaliyette bulunma yasağı bulunmasına karşın hekimler ve hastanaler kanunu çiğneme pahasına 'güzellik ve epilasyon cilt bakımı' alanlarında yasa dışı olarak çalıştıkları öne sürülüyor.  Özellikle hastane  ve poliklinklerin pandemi döneminde açık olmasını fırsat bilerek 'haksız ve hukuksuz şekilde faaliyette bulunduklarına ilişkin belgeler Sağlık Bakanlığı'na iletildi.

Sağlık Bakan Yardımcısı Bakan Şuayip Birinci'ye konu dosya halinde sunuldu. olarak bizzat delilleri ile iletildi)

İstanbul Güzellik Uzmanları ve Güzellik Salonu İşletmeleri Esnaf Odası yalnızca pandemi döneminde değil hastane başta olmak üzere poliklinik ve hekimlerin protez tırnaktan ipek kirpiğe, cilt bakımından epilasyona kadar tüm güzellik hizmetlerinin yapılmamasını istiyor. 

 Sosyal Medya'da TT Oldular

Sosyal medya #DoktorumMesleğimizdenEliniÇek etiketi ile TT olan güzellik uzmanları ardı arkasına karit-karikatürlerle günrdem oluşturmaya çalışıyorlar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı da etiketliyen güzellik uzmanlarının sloganı ise  "Hiç kimse Benim Mesleğim Üzerine Plan Yapmasın" şeklinde.

CİMER'e dilekçe yağdı

Diğer yandan güzellik uzmanları Cimer'e dilekçe ilea başvurarak bu hizmetleri veren hastane, poliklinik ve hekimleri şikayet ediyor. 

 

Bakmadan Geçme