Hak- İşte İşler Karıştı

Öz Güvensen Genel Başkanı Ömer ve yardımcıları Mahmut Arslan'ın genel başkan olduğu Hizmet iş Sendikasından iki genel başkan yardımcısı, Enerji iş sendikası genel başkanı, Öz sağlık iş sendikasından iki genel başkan yardımcısı, Ö Gıda İş sendikasından iki genel başkan yardımcısının bulunduğu HAK- İŞ heyeti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 'destek ziyaretinde' bulunmaları, diğer sendika başkanlarını rahatsız etti. Bir dönem konfederasyon içinde Mahmut Arslan'ın genel başkanı olduğu Hizmet İş yönetimi tarafından baskılara uğradığını bildiriyle kamuoyu ile paylaşan Öz Büro İş Sendikası Genel Başkanı Baki Gülbaba ' Dün hangi çizgide durduysak, bugün de estirilmeye çalışılan yalan rüzgârlarına göre şekil almadan dimdik ve omurgalı bir şekilde kararlı duruşumuzu sürdürmek, vatana ve emeğe borcumuzdur. Milletimizin, insanlığın ve tüm ezilenlerin umudu olan Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında olduğumuzu destek ve dualarımızla arkasında durduğumuzu daha yüksek sesle kamuoyunun dikkatine sunuyorum.' dedi.

Ziyarete ilişkin çok sert tepkide bulunan Öz Büro İş Sendikası Genel Başkanı Baki Gülbaba, yazılı bir açıklama yaparak kendilerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında durduğunu bildirdi.

“Biz devletimizin, Cumhurbaşkanımızın yanındayız”
Baki Gülbaba şunları söyledi: “19 Ocak Perşembe günü Konfederasyonumuz Hak-İş’e bağlı bazı sendika yöneticilerinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaretleri sırasında ortaya çıkan yanıltıcı duruma açıklık getirmek, vatan ve emek mücadelemiz adına kaçınılmaz bir zorunluluk meydana getirmiştir.

Bir emek örgütü olarak, haksızlık ve sömürü kimden nereden ve ne şekilde planlanırsa planlansın karşısındayız.
Biz sendikayız, küresel dünya egemenlerinin ülkelere, halklara, adalete, özgürlüğe, barışa ve emeğe neler yaptıklarının da neler hazırladıklarının da tabi ki farkındayız.
Emperyalizmin ve onun maşalarının, karşısında durmak varlık sebebimizdir. Çıkarcıların ve ufak hesap sahiplerinin vatan ve emek davamıza zarar vermelerine asla razı olmadık, olmayacağız.
Dün hangi çizgide durduysak, bugün de estirilmeye çalışılan yalan rüzgârlarına göre şekil almadan dimdik ve omurgalı bir şekilde kararlı duruşumuzu sürdürmek, vatana ve emeğe borcumuzdur.
Emek mücadelesinin bir ferdi, bir Hak-İş’li ve Öz Büro İş Sendikası Genel Başkanı olarak; Ömrünü, siyasi hayatını, mazlumun yanında ve zalimin karşısında olmaya, milletine, devletine tuzak kuran odaklarla mücadele ederek, onların kirli planlarını bozmaya adayan, milletimizin, insanlığın ve tüm ezilenlerin umudu olan Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında olduğumuzu destek ve dualarımızla arkasında durduğumuzu daha yüksek sesle kamuoyunun dikkatine sunuyorum.
Biz bütün dünya ezilenlerinin yanındayız. Biz Devletimizin yanındayız. Biz Cumhurbaşkanımızın yanındayız. Kamuoyuna saygıyla duyurulur”

Tartışma bu ziyaretle Başladı

Tartışma HAK-İŞ Konfederasyonu üyesi yaklaşık 40 sendikacı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na  destek ziyaretinde   bulunmasıyla patlak verdi. 
İşçi başkanlarıyla buluşmayı, Hak-İş Disiplin Şurası Lideri ve Öz Güven-Sen Sendikası Genel Lideri Ömer Yılmaz yönetti. 
 Yılmaz: “Sandıkla Gelen, Sandıkla Gider”
Hak-İş Disiplin Konseyi Lideri ve Öz Güven-Sen Sendikası Genel Lideri Yılmaz da konuşmasında İmamoğlu’na verilen cezaya ilişkin “Demokrasiyle gelen demokrasiyle sarfiyat, sandıkla gelen sandıkla masraf. Bu düşüncedeyiz” dedi 
Yılmaz şöyle konuştu.
“Onun için Başkan’ıma geçmiş olsun diyoruz. Ayrıyeten yeni umreden geldi. Onun için de Allah kabul etsin. Büyükşehir Belediye Başkanı’mızın muvaffakiyetlerinin devamını diliyoruz. Dört yıla yaklaştık burada örgütlenme devrinde. Çabucak çabucak sendikalarımızın hepsinde birinci devri tamamladık, ikinci periyoda yeni mukaveleye başladık. Onun için Sayın Liderim, burada Yiğit Bey’e, Ali Bey’e, Erkut ağabeye, -ben abi diyorum hocamız olduğu için- İSTGÜVEN’in Genel Müdürü’ne, bu türlü bir bürokrat atandığınız için size, çok teşekkür ediyorum. İnanın -biraz övgü üzere olacak ama- kaliteleri yüksek. Bu da sizin bu insanlara verdiğiniz pahası gösteriyor. Arkadaşlarla bir ortaya geldiğimizde hürmette birbirimize kusur etmedik. Bizleri en yeterli halde ağırladılar. En düzgün formda de mukavele yaptık. Bundan sonra ikinci devirde de inşallah bu çabaları bekliyoruz. Ayrıyeten Mahmut Bey’in çok selamı var. Bir diğer programı vardı. Ondan ötürü da gelemedi. Özür diledi. ‘Benim adıma Başkan’ıma çok selam söyle’ dedi. Allah sizlerden razı olsun. Her vakit bu süreçte yalnızlaştırmadınız bizi, öteleştirmediniz. Emekçiler ismine inanın çok mutluyuz. Çalışanlar de mutlu. Onun için de ayrıyeten teşekkür ediyorum. 


Allah, Yolunuzu Açık Eylesin
Toplantıda görüşlerini beyan eden sendikacılardan biri de Öz Besin İş Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Ali Hançerlioğlu şu sözleri kullandı: 
“Her şey için çok teşekkür ediyoruz sizlere. Sahiden siz bizim başımızdaki tabuları yıktınız. İkincisi; ‘Sizi bir bu türlü tanım et’ deseler, ‘Sayın Ekrem İmamoğlu kimdir, nasıl bir adamdır’ deseler, ben şöyle derim: Âlâ insan tahlili yapıyorum kendime nazaran. Derim ki örneğin; -çok özür dileyerek söylüyorum- ‘Ekrem İmamoğlu’nu vuracaksınız. Gittiniz, ‘Selamünaleyküm’ dediniz, ‘Merhaba’ dediniz, hiç konuşturmadan Ekrem İmamoğlu’nu vurdunuz, vurdunuz. Vuramadınız; silahınızı çekerseniz, kendi kendinizi vurursunuz. Kimi kümeler, kendi kendilerine vuruyorlar lakin farkında değiller. Allah, yolunuzu açık eylesin. Burada diyecek hiçbir şeyimiz yok. Gerçekten samimi olarak söylüyorum. Biz o birinci belediyenin değiştiği periyotta, burada çok şey değişeceğini düşünmüştük. Hem Halk Ekmek’in hem Hamidiye Su’yun Genel Müdürleri burada. Biz artık tabularımızı yıkıyoruz. Biz alışmıştık olağan genel müdürlere. Sizleri gördük, kaliteyi gördük, kıymetliyi gördük, unsurları gördük, duruşu gördük, kişiliği gördük, bilgiyi, beceriyi gördük. Artık biz, ‘Böyle genel müdürler de var mı’ diye bakmaya başladık. Sonuçta insanız; araştırıyoruz, eleştiriyoruz, görüyoruz, çalışıyoruz bir de. Hem Konfederasyonum ismine hem de Öz-Gıda-İş Sendikası ismine canı gönülden sizlere teşekkür ediyorum.”

 

Bakmadan Geçme