Hamas lideri Haniye'nin 3 oğlu ile 2 torunu İsrail saldırısında hayatını kaybetti

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin 3 oğlu ile 2 torunu, İsrail bombardımanında yaşamını yitirdi. Olaya ilişkin açıklama yapan Haniye, 'Oğullarımın öldürülmesi Hamas'ın ateşkes taleplerini etkilemeyecek.' dedi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Haniye'yi telefonla arayarak başsağlığı diledi.

İsrail’in Gazze’nin batısında yer alan Eş-Şati Mülteci Kampı’nda hareket halindeki bir aracı hedef alması sonucu Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin 3 oğlu ve 2 torunu yaşamını yitirdi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre İsrail, Ramazan Bayramı dolayısıyla Eş-Şati Mülteci Kampı sakinleri ve yakınlarıyla bayramlaşmaya giden Haniye’nin ailesinden birçok kişinin bulunduğu bir aracı hedef aldı.

Sağlık kaynakları, saldırıda Haniye’nin Hazım, Emir ve Muhammed isimli oğullarıyla torunlarından bazılarının da yaşamını yitirdiğini, yaralananların da olduğunu aktardı.

“5 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ”

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi’nden yapılan yazılı açıklamada, “İsrail ordusu Ramazan Bayramı’nın ilk günü öğleden sonra çocukları ve torunlarının bulunduğu aracı bombalayarak Haniye’nin ailesine yönelik katliam gerçekleştirdi. Söz konusu katliamda şimdiye kadar 5 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, “Bu saldırı, işgalcilerin Ramazan Bayramı’nın kutsal atmosferine rağmen sivillere, çocuklara ve kadınlara karşı devam eden suçlarının devamı niteliğindedir.” ifadelerine yer verildi.

HANİYYE: ATEŞKES TALEPLERİNİ ETKİLEMEYECEK

Haniye ise olayla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Oğullarımın öldürülmesi Hamas’ın ateşkes taleplerini etkilemeyecek.” ifadelerini kullandı.

FİDAN BAŞSAĞLIĞI TELEFONU

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, saldırının ardından Haniye ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Fidan görüşmede, Haniye’ye başsağlığı diledi.

Bakmadan Geçme