Hedefte Kuaförler, Hastane ve Poliklinikler Var

Rıfat Kayıcı 'Kuaför salonlarında güzellik hizmetleri de verilmektedir. Yine poliklinik ve hastanelerde güzellik uygulamalarının faaliyetlerini devam edilmektedir.' dedi.

Güzellik Uzmanları SPA şletmecileri ve Eğitmenleri Federasyonu Rıfat Kıyıcı, İçişlerine Bakanlığı'na kuaförl dükkanınında, hastane ve polikinliklerde güzellik hizmeti verilmesini şikayet etti. Bakanlığa haksız rekabetin durdurulması çağrısı yapan Kıyıcı, Kuaför ve Güzellik salonlarının meslek alan ismi güzellik ve saç bakım hizmetleri olmasına da dikkat çekti.

Rıfat Kıyıcı'nın şikayet mektubu şu şekilde:

Kısmi kapanma tedbirleri kapsamında bakanlığımızca yayınlanan genelge ile güzellik salonlarının faaliyetleri ne 17 Mayıs 2021 tarihine kadar ara verilmiştir. Ancak Kuaför ve Güzellik salonlarının meslek alan ismi güzellik ve saç bakım hizmetleri olmasına rağmen güzellik salonlarının faaliyetlerinin durdurulması haksız rekabete yol açmıştır.Kuaför ve Güzellik salonlarının ruhsat işlemleri ayrı yürütülmektedir. Ancak Kuaför salonlarında güzellik hizmetleri de verilmektedir.Yine poliklinik ve hastanelerde güzellik uygulamalarının faaliyetlerini devam edilmektedir.Sonuç olarak temel hizmet anlayışında hijyen bir planda olan lazer ve cilt bakım uygulamalarında özel siperlikler kullanarak ek bir takım önlemleri de devreye sokarak hizmet veren güzellik salonları mağdur edilmiştir. Güzellik salonlarının yeniden pandemi kurallarına uyarak açılmasını bu mağduriyetin giderilmesini ve gereğini arz ederim.

 

Bakmadan Geçme