İBB'den Skandal Karar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Daire Başkanlığı Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ve Sağlık Daire Başkanlığı, aldığı bir kararla koronavirüs önlemleri kapsamında düzenli olarak dezenfekte edilen taksi ve dolmuşların dezenfeksiyon işlemine son verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Daire Başkanlığı Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ve Sağlık Daire Başkanlığı, Koronavirüs önlemleri kapsamında İBB iştiraki Boğaziçi AŞ ile işbirliği yaparak, şehir genelindeki taksi, taksi dolmuş ve minibüslere yönelik dezenfekte işlemi yapılması kararı almıştı.

Şoför ve yolcular için herhangi bir tehlike oluşturmayan dezenfekte işlemlerinde, İBB Sağlık Daire Başkanlığı’ndan onaylı ve hastanelerin yoğun bakımında kullanılan dezenfektasyon ürünleri kullanılıyor. Bu ürünler, uygulama sonrası araçların uzun süre havalandırılmasına gerek bırakmamakla birlikte, bir aya kadar dezenfektasyon sağlıyor.

KORONAVİRÜS VAKALARI ARTARKEN SKANDAL KARAR

Ancak İBB Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, dün aldığı bir kararla taksi ve dolmuşlardaki dezenfekte işleminin sonlandırıldığını duyurdu.

Açıklamada “Taksi, minibüs ve taksi dolmuşlara yönelik toplam 300.000’den fazla kez uygulanan ücretsiz dezenfeksiyon işlemleri normalleşme süreci kapsamında 02.08.2021 tarihi itibarıyla tamamlanmıştır. Araçlarını düzenli şekilde dezenfekte ettiren taşımacı ve şoförlerimize teşekkür ederiz.” denildi.

İMAMOĞLU PR YAPTI VE BİTİRDİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun büyük bir PR kampanyasına dönüştürdüğü taksi ve dolmuş dezenfeksiyonu işlemlerinin sonlandırılması büyük tepkilere yol açtı.

Türkiye’de vaka sayılarının her geçen gün arttığı ve Delta Varyantı tehlikesinin olduğu bir dönemde İBB tarafından alınan bu karar, İstanbullular tarafından tepkiyle karşılandı.

VAKA SAYILARI ARTIYOR

Türkiye’de son 24 saatte 270 bin 426 Covid-19 testi yapıldı, 22 bin 898 kişinin testi pozitif çıktı, 91 kişi yaşamını yitirdi.

Sağlık Bakanlığınca Günlük Koronavirüs Tablosu’na göre,  Türkiye’de son 24 saatte 270 bin 426 Covid-19 testi yapıldı, 22 bin 898 kişinin testi pozitif çıktı, 91 kişi hayatını kaybetti, iyileşenlerin sayısı ise 5 bin 947 oldu.

Bakmadan Geçme