İstanbul Beşiktaş'ta yangın faciası: 29 ölü

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde 16 katlı bir binanın bodrum katındaki gece kulübünde tadilat sırasında yangın çıktı. Yangında 29 kişi hayatını kaybetti, İstanbul Valisi Davut Gül, yangının çıkış nedeninin henüz bilinmediğini belirterek, yaşamını yitirenlerin tadilat için çalışan kişiler olduğunu söyledi. Vali Gül, 'Gece kulübünün 1987'de aldığı bir ruhsat var, 2018 yılında da ruhsat yenilenmiş.' diye konuştu. Yangınla ilgili soruşturma başlatılırken, 5 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Beşiktaş Gayrettepe Yıldız Posta Caddesi Gündoğdu Sokak'ta bulunan 16 katlı binanın eksi 1 ve eksi 2. katında faaliyet gösteren gece kulübünde öğle saatlerinde tadilat yapıldığı sırada yangın çıktı.

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede önlem aldı.

İstanbul Beşiktaş'ta yangın faciası: 25 ölü - 3

Yangına itfaiye ekipleri 31 araç ve 86 personelle müdahale etti.

İstanbul Beşiktaş'ta yangın faciası: 25 ölü - 4

Yangında 29 kişi hayatını kaybetti, ağır yaralılar var..

İstanbul Beşiktaş'ta yangın faciası: 25 ölü - 5

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YANGINLA İLGİLİ BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yangınla ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı telefonla arayarak bilgi aldı.

İstanbul Beşiktaş'ta yangın faciası: 25 ölü - 6

"1987'DE ALINAN RUHSAT 2018'DE YENİLENMİŞ"

İstanbul Valisi Davut Gül, olay yerine giderek yetkililerden bilgi aldı. Yangınla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Gül, "Hepimizin başı sağ olsun. Olayda toplam 23 kişi etkilendi. Yangının çıkış sebebi belli değil. Binanın altında diskotek olarak kullanılan bir mekan. Tadilat yapılıyormuş. Tadilat dolayısıyla da çalışanlar hayatını kaybetti ve yaralandı. Olay yerinde polis sağlık ve itfaiye ekiplerimiz ilk andan itibaren müdahale ettiler. Yaralıların tedavileri, hastanelerimizde devam ediyor. Bu gece kulübünün 1987'de aldığı bir ruhsat var. 2018 yılında da ruhsat yenilenmiş." dedi.

İstanbul Beşiktaş'ta yangın faciası: 25 ölü - 7

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yangınla ilgili idari soruşturma başlatıldığını ve iki müfettiş görevlendirildiğini açıkladı.

İstanbul Beşiktaş'ta yangın faciası: 25 ölü - 8

5 ŞÜPHELİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç,  yangınla ilgili başlatılan soruşturmada 3 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini açıkladı. Bakan Tunç, "Olayla ilgili işyeri yetkilisi 3 kişi ile birlikte mesul müdür ve tadilattan sorumlu 1 kişi olmak üzere toplam 5 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiştir. Soruşturma tüm yönleriyle ve titizlikle sürdürülmektedir." dedi.

İstanbul Beşiktaş'ta yangın faciası: 25 ölü - 9

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da bölgeye giderek incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı. Yapının güvenliğiyle ilgili incelemelerin sürdüğünü belirten İBB Başkanı İmamoğlu, içeride inşaat malzemelerinin dağınık şekilde durduğunu söyledi.

Bakmadan Geçme