İstanbul'da ekmek fiyatı karmaşası

İstanbul'un farklı ilçelerindeki fırınlarda ekmek 6 TL ve 8 TL arasında satılıyor. Gramajları 200 ile 230 gram arasında değişen ekmeklerin Beşiktaş'ta 8 TL, Kağıthane'deki bir fırında ise 6 TL'ye satıldığı görüldü. İstanbul Valiliği, 8 Temmuz'da 200 gramlık ekmeğin fiyatına zam gelmediğini ve 5 liradan satılması gerektiğini açıklamıştı.

İstanbul'da ekmek fiyatlarındaki karmaşa sürüyor.

İstanbul'da Gaziosmanpaşa, Beşiktaş ve Kağıthane gibi birçok farklı ilçede ekmeğin farklı fiyatlarda satıldığı görüldü. Beşiktaş ve Gaziosmanpaşa'da 8 TL'ye satılan 200-230 gram arasında değişen ekmek Kağıthane'de 6 TL'ye satılıyor. Fırıncıların birçok noktada, fiyat birliği yaptığı da görüldü.

Gaziosmanpaşa'da fırıncılık yapan Cumhur Aydın, "Şu an 230 gram, 8 TL olarak devam ediyoruz. Açıkçası maliyeti 8 TL'yi dahi geçiyor. Biz 3 gün oldu zam yapalı. Anlayışla karşılayan da var, çok ekmek aldığı için tepki gösteren de var" dedi.

"BEŞİKTAŞ İLÇE BAZINDA ŞU AN 8 TL"

Beşiktaş'ta fırıncılık yapan Aşkın Çamlı ise, "Bizde ekmek 8 TL. Bize Ekmek İşverenleri Sendikası tarafından tarife geldi. 1-2 Temmuz itibariyle 230 gram ekmeğin 8 TL'den satılacağı... Genel olarak 280 gramı 10 TL'ye geliyor. 250 gram 9 TL. Biz işimize bakıyoruz. Biz emir kuluyuz. Sendika bize ne derse biz o fiyatı uyguluyoruz. Bize şu fiyata sat diyorlar, şunu al diyorlar, şunu ver diyorlar, maaş ver kira ver diyorlar." diye konuştu.

"ELEKTRİĞE, DOĞALGAZA ZAM"

Kağıthane'de fırıncılık yapan ve 6 TL'ye ekmek satışı yapan Nurcan Pisikoğlu ise, "Zam olması gerekiyor. Bizde 6 TL. Yani şimdi bize unlar zamlı geldi. Her şeye zam geliyor. Maalesef gerekiyor. Dönemiyorsun. Bak şimdi de maya zamlanıyor. Un, tuz, bunlar benim kullandığım şeyler. Elektriğe, doğalgaza zam, kalıyor 6 TL. 6 TL'ye başka ne alabiliyoruz? Bir onu soralım. Şu an böyle 6 TL'ye satıyorum. Ben de mecburen zam yapacağım" dedi.

İstanbul Valiliği'nden ekmek fiyatlarına zam tartışmasıyla ilgili 8 Temmuz Cumartesi günü yapılan açıklamada, "İlimizde ekmek fiyatlarının zamlandığına dair basın ve sosyal medyada haberler yer almıştır. İstanbul'da ekmek fiyatları ile ilgili yeni bir düzenleme yapılmamıştır. Halen 200 Gr ekmek 5 TL'den satılmaktadır" ifadelerine yer verilmişti.

Bakmadan Geçme