İstanbul'da uyuşturucu operasyonu: 161 kişi gözaltına alındı

İçişleri Buakanı Süleyman Soylu, İstanbul'da 42'ncisi yapılan Kökünü Kurutma Operasyonu'yla ilgili açıklamada bulund.

Bakan Soylu, "Sabah 175 kişi için 42'nci Kökünü Kurutma Operasyonu'nda 161 kişi gözaltına alındı. Bu operasyonun özelliği şu; İstanbul'da kokain dağıtımını yapan ekip 60 taksi, 35 motokurye ile birlikte neredeyse eve servis diyebileceğimiz bir şebekenin dağıtıcıları. Biraz önce söylediğim gibi 16 ay içerisinde hem ara yakalamalar yapıldı hem de bu sabah itibariyle 161 kişi, toplam 266 kişi bu operasyonla ilgili gözaltına alınmış oldu. Geri kalan 14 kişinin de arama çalışmaları devam etmektedir" dedi.

İstanbul'da bugün sabaha karşı 42'inci Kökünü Kurutma Operasyonu yapıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı 900 kişilik ekip 175 şüpheli için harekete geçti. İstanbul genelinde yapılan eş zamanlı operasyon sonucunda 175 şüpheliden 161'i yakalandı.  Operasyonun ardından İçişler Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Yusuf Kenan Topçu, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ve Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanı İbrahim Seydioğulları İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne geldi. Bakan Soylu burada basın açıklaması yaptı.

14 KİŞİ ARANIYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Yaklaşık 16 aydır İstanbul Emniyet Müdürlüğü'müz ve İstanbul'daki 2 başsavcılığımızla yürütülen bir operasyonun neticelenmesi için yaklaşık 16 aydır hem teknik takip ve izlemeler gerçekleştirildi ve böylece bu sabah itibariyle saat 04.00'te arkadaşlarımızı, narkotik ekiplerimizi,  kahramanlarımızı yola çıkardık. 900 personelimiz görev aldı. Hedef 175 kişiydi ve 16 aydır yapılan ara yakalamalarda toplam 106 kişi de, gözaltına alındı ve bunların önemli bir bölümü de tutuklanmıştı. Sabah 175 kişi için 42. Kökünü kurutma operasyonunda 161 kişi gözaltına alındı. Bu operasyonun özelliği şu; İstanbul'da kokain dağıtımını yapan ekip 60 taksi, 35 motokurye ile birlikte neredeyse eve servis diyebileceğimiz bir şebekenin dağıtıcıları. Biraz önce söylediğim gibi 16 ay içerisinde hem ara yakalamalar yapıldı hem de bu sabah itibariyle 161 kişi, toplam 266 kişi bu operasyonla ilgili gözaltına alınmış oldu. Geri kalan 14 kişinin de arama çalışmaları devam etmektedir" dedi.

Bakmadan Geçme