İşte müdahale sonrası dolarda son durum

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada 'Döviz kurlarında sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edilmektedir.' denildi. Merkez Bankası en son doğrudan satım yönünde müdahaleyi 1 Aralık Çarşamba günü yapmıştı. Bu müdahalenin ardından dolar 13 liranın altına düşmüştü.

Son günlerde Döviz kurlarında yaşanan oynaklığa Merkez Bankası'ndan bir müdahale daha geldi.

TCMB'den yapılan açıklamada, "Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edilmektedir" denildi.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu dün yatırımcılarla bir araya gelmiş ve burada yaptığı açıklamada, "Döviz piyasasında gerçekçi olmayan, sağlıksız fiyat oluşumu var, TCMB yüksek volatiliteye müdahale edebilir." ifadelerini kullanmıştı.

Merkez Bankası, Çarşamba günü dolar kuru 13,80'i aştığında müdahale etmişti ve fiyat gün içinde 12,42'ye gerilemesinin ardından tekrar 13,40 yakınında işlem görmüştü. Bugün ise fiyat 13,89 ile gün içi zirveyi gördüğünde merkezden müdahale geldi ve fiyat 13,3460'a geriledi. Kısa süreli düşüşün ardından fiyat şu dakikalarda 13,77'den işlem görüyor.

Bakmadan Geçme