İzmit E-Ticaret'e Geçiyor

İzmit Belediyesi'nin Good4Trust iş birliğiyle yerel ekonomiyi ve kadın girişimciliğini desteklemek amacıyla hazırlanan projesi zoom uygulaması üzerinden Fatma Kaplan Hürriyet tarafından tanıtıldı.

İzmit Belediyesi, yerel ekonomiyi kalkındırmak, özellikle esnafı, kadın üretici ve girişimcileri güçlendirmek üzere İzmit Çarşısı’nı E Ticaret üzerinden hizmete sundu. Good4trust.org işbirliğinde oluşturulan bu yeni çevrimiçi çarşıda, esnaf ve üreticiler birbirlerini destekleyerek bir “döngüsel ekonomi“ oluşturacak, yerel ekonomiyi kalkındırarak Türkiye’nin her tarafından müşterilerle buluşturulacak. Kocaeli'nden Dilara Polat'ın Haberine göre Zoom üzerinden geniş bir katılımla gerçekleştirilen basın toplantısına İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, İzyiko Sorumlusu Orkun Saitoğlu ve Good4Trust Sorumlusu Uygar Özesmi katılım sağladı.

Komisyon Yok
Toplantıda ilk olarak konuşan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet: “İzmit Çarşısı doğaya ve insana dost. Dünyada ilk olan bu sistemi ilçemize kazandırıyoruz. İzmit Çarşısı ile bölgesel ekonominin kalkınmasının istiyoruz. Kadınlara destek olarak başladık ama bütün esnafa genişlettik. Tedarik ağlarını genişleterek, döngüsel ekonomiyi kurmayı istiyoruz. Büyük şirketler ve kartelleşmeye giden e-ticarette ciddi sıkıntılar var. Bizde bunu kamu hizmeti olarak sunmak istiyoruz. Para kazanmak amacında değiliz, masrafımız çıksın yeter. Bu sistemde dükkan açmak ücretsiz. Kredi kartı komisyonu almayacağız. Kent ve üretici kazansın istiyoruz.  


 220 Bin Lira Sınır Var
Satış yapmadığı sürece herhangi bir ücret alınmayacak. Satışlardan alınan ücretleri 3 kategoride şekillendirdik. İlk kategoride yüzde 7 gibi küçük bir katkı payı ile başlayacağız. Eğer üreticimiz çevreye ve insanlara duyarlı ise verdiği katkı payı önce yüzde 5’e daha sonra yüzde 3’e düşecek. Bütün alt dijital hizmeti biz sunuyoruz. Aynı gün teslimat için kargo şirketleri ile görüşüyoruz. Üreticilerimiz her türlü hizmeti verebilecekler. Yasalar evde üretime 220 bin liraya kadar izin veriyor. Daha sonrası için vergilendirme çıkıyor. Şu anda ilk günden itibaren 46 adet dükkan açmış işletmecimiz var. Üreticilerimize bol kazançlar diliyorum. 

Bakmadan Geçme