Kahvecilerin Aşı Tartışması Büyüyor

Son günlerde kahvehane esnafına aşı açıklamalarıyla gündeme gelen Ankara Kahveciler Esnaf Odası başkanı İsa Güven ,Türkiye Kahveciler, Kıraathaneciler ve Büfeciler Federasyonu tarafından yapılan açıklamalara sert tepki gösterdi.

Türkiye Kahveciler, Kıraathaneciler ve Büfeciler Federasyonu, 2 doz aşısını yaptırmayan müşterilerini yarından itibaren iş yerlerine almayacaklarını açıklaması tartışma yarattı. 

Federasyon Başkanı Murat Ağaoğlu’nun  kararın  “federasyonumuza bağlı meslek odaları olarak alındı” ifadelerine tepki gösteren Ankara  Kahveciler Esnaf Odası başkanı  ve Federasyon Başkan adayı İsa Güven “Oda olarak böyle bir kararımızdan haberim yok. Görüşümüz alınmadı. Zaten çay parasına dükkan kapatan kahveci esnafının ayağına kurşun sıkacak bir öneriye destek vermemiz, hele hele karar almamız mümkün değil” diye konuştu.

Türkiye Kahveciler, Kıraathaneciler ve Büfeciler Federasyonu Murat Ağaoğlu önceki gün yaptığı açıklamayla Türkiye'deki 130 bin esnaf için geçerli olacağını belirttiği yaptırım kararı 5 Ağustos 2021 tarihinden tüm kahvehane, kıraathane ve kafelerimize en az 2 doz aşı olmayan vatandaşlarımızı kabul edemeyeceğini öngörüyor.   

Ankara  Kahveciler Esnaf Odası başkanı  ve Türkiye Kahveciler, Kıraathaneciler ve Büfeciler Federasyonu Başkan adayı İsa Güven  aşı tartışmalarına ilişkin esnafhabertv'ye önemli açıklamalarda bulundu.

İsa Güven: "Sel, Heyelan, Yangından Beter Afet Bir Karar"

" Değerli meslektaşlarım Değerli arkadaşlarım pandemiden sonra, sel, heyelan ve şimdide orman yangınlarıyla uğraştığımızı hatırlatırken “Şimdi esnafın önüne konan ve tüm odaların kararı olduğu öne sürülen karar halkın günlük anlatımıyla ayağına sıkmadan başka bir şey değildir. Bilim kurulu, Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı ile üst çatı kuruluşumuz TESK böyle bir görüş ortaya koymadan, buna ilişkin görüş bile istemeden gerçeklikle ve ticaret ahlakıyla bağdaşmayacak bir şekilde müşterinin dükkanlara alınmamasını istemek ve bunun ortak karar gibi sunmak aklım selimle hareket etmek değildir. Kahveci esnafını müşteriyle karşı karşıya getirecek, müşterisiz kal, sefalete talim et anlayışı içinde olamayız. Biz  kahvehane, kıraathane ve kafelerimize uyarıcı afişler aşarak, müşterilerimize aşı olmalarını, ikinci aşılarını ihmal etmemeleri istemeliyiz. Keşke “ikinci aşı olana çay ikram edeceğiz” denilseydi esnafın da müşterinin de ağzının tadı bozulmayacaktı." dedi .

Bakmadan Geçme