Lokantacı Sektörünü Paketlediler

Yenice 'Aylardır dükkanları kapalı olan işletmelerimiz yapılandırmaları hangi kaynaklar ile ödeyecek. Bunların ertelenmesi, ötelenmesi, sektörün nefes alması adına faizsiz destekler sağlanması lazım.' dedi

Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice,yaklaşan Ramazan ayında uygulanacak paket servis uygulamasına tepki gösterdi.  Yenice paket servisin çok kullanılabilir bir sistem olmadığını belirterek  “Paket servis, işletme cirolarının yüzde 3-5’lerine tekabül eden bir uygulama. 15 gün daha açığız." dedi.

"Zaten esnafın sırtında büyük bir yük var. Ramazan ayında bu yük daha da artacak”  diyeh Yenice Dünya gazetesine yaptığı açıklamasına şöyle devam etti:

Ancak sırtımızda kira ve vergi gibi yükler var, SSK primlerinin yapılandırma ödemeleri var. Aylardır dükkanları kapalı olan işletmelerimiz yapılandırmaları hangi kaynaklar ile ödeyecek. Bunların ertelenmesi, ötelenmesi, sektörün nefes alması adına faizsiz destekler sağlanması lazım. Kapanma ve açma ile sektöre karşı güven kaybının hat safhaya çıktığı bir dönemdeyiz. İşlerimiz kendimizi çevirebileceğimiz seviyede iş yapamıyor. Yüzde 30 ciro ile işlerimizi devam ettiriyoruz. Yüksek maliyetler, kira, vergi giderleri, katı atık bedelleri gibi giderler var. Ancak maalesef bunların hiçbirine el atılmadı.

Bakmadan Geçme