• Haberler
  • Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'dan ilk açıklama

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'dan ilk açıklama

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, göreve atanmasının ardından ilk değerlendirmesini yaptı. Karahan, 'Enflasyon, hedefimizle uyumlu seviyelere gerileyene kadar, gereken parasal sıkılığı korumakta kararlıyız' ifadelerini kullandı. Karahan'ın bu açıklamasını müteakip Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten de 'Tam destek' açıklaması geldi.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, göreve atanmasının ardından ilk değerlendirmesini yaptı.

Karahan'ın TCMB'nin web sitesinde yayınlanan açıklamasında, enflasyonu düşürme çabalarını kararlılıkla sürdürdüklerini belirtti.

Karahan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu doğrultuda, güçlü ekibimizle dezenflasyonu sağlamaya yönelik çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz.Enflasyon, hedefimizle uyumlu seviyelere gerileyene kadar, gereken parasal sıkılığı korumakta kararlıyız. Enflasyon beklentilerini ve fiyatlama davranışlarını yakından takip ediyoruz. Enflasyon görünümünde herhangi bir bozulmaya kesinlikle izin vermeyeceğiz.”

MEHMET ŞİMŞEK'TEN DESTEK AÇIKLAMASI

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, göreve başlaması nedeniyle ilk açıklamasını yaparken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten de destek gecikmedi. Bakan Şimşek, Karahan'ın göreve başlaması nedeni ile sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Merkez Bankası Başkanı Sayın Fatih Karahan bugün yeni görevine başlamıştır. Kendisini tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. Başkan ve ekibine güvenimiz ve desteğimiz tamdır.

Önümüzdeki dönemde de ekonomi programımızı kurumlararası eşgüdüm içinde kararlı bir şekilde uygulamaya devam edeceğiz.

Güçlü ekonomi ekibimiz ile makro finansal istikrarın pekişmesi için var gücümüzle çalışıyoruz.

Mali disiplin ile dezenflasyon sürecine destek olmaya devam ederken, hayata geçireceğimiz yapısal reformlarla program kazanımlarımızı kalıcı hale getireceğiz."

Bakmadan Geçme