Milli Eğitim Bakanı Özer'den 'yüz yüze eğitim' açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ' Yüz yüze eğitime ara vermek gündemimizde değil.' dedi. Özer ayrıca, 'En az iki doz aşı olan ve antikor oluşturan öğretmen oranımız yüzde 94'e ulaştı.' ifadelerini kullandı.

Bakan Özer, dünyada Omicron vakalarının artmasının Türkiye'de de okulların yüz yüze eğitime devam etmesiyle ilgili tartışmaları tekrar gündeme getirdiğini belirtti.

Salgın sürecinin başarılı yönetildiğini belirten Özer, 'Geliştirdiğimiz sistemde sınıf bazlı süreci yönettik, vaka ve yakın temasları takip ederek sadece sınıf düzeyinde yüz yüze eğitime 10 gün ara verdik. Şu ana kadar süreç oldukça başarılı devam etti. Yaklaşık 4 aydan beri kesintisiz haftada 5 gün eğitime devam edebildik. Bu süreçte okullarda kapatılan sınıf sayısı toplamda yüzde 1'in çok çok altında seyretti. Bugün sadece 1524 sınıfımızda yüz yüze eğitime ara verildi. 850 bin sınıfımızın olduğu göz önüne alındığında bu rakam oldukça düşük.' şeklinde konuştu.

Okulların ilk açılması ve son kapatılması gereken yerler olduğunu sık sık ifade ettiğini belirten Milli Eğitim Bakanı Özer, 'Yeni varyantlar ortaya çıktığında hemen ilk akla gelenin okulların yüz yüze eğitime ara vermesi tartışmalarını yersiz buluyorum.' ifadelerini kullandı.

Özer ayrıca aşı olan öğretmenler ile ilgili olarak, 'En az bir doz aşı olan öğretmen oranımız yüzde 93, en az iki doz aşı olan öğretmen oranımız ise bugün itibarıyla yüzde 89. Aşı olmayıp hastalığı geçirerek antikor oluşturan öğretmen oranımız ise yaklaşık yüzde 5. Dolayısıyla en az iki doz aşı olan ve antikor oluşturan öğretmen oranımız yüzde 94'e ulaştı.' dedi.

Bakmadan Geçme