Müjde sırası Esnafa Geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Ocak 20222 salı günü TESKOMB öncülüğünde senaf ve sanatkarla buluşuyor. İşçi, memur, emekli den sonra müjde sırası esnaf ve sanatkara geldi. Erdoğan'ın 50 milyar Türk Lirası plasman desteği açıklaması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kısa adı TESKOMB olan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri  Birlikleri Merkez Birliği öncülügünde esnaf ve sanatkarlarla buluşuyor. Erdoğan esnaf kredileri için 50 Milyar Türk Liralık 'lik plasman  müjdesi vermesi bekleniyor.

Erdoğan Daha Önce Kredi Müjdesi  Vermişti 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11 Ekim 2022 tarihinde kabine toplantısının ardından esnafa kredi kolaylığı sağlayacak yeni bir paket açıklamıştı.

Buna göre esnaf için Halkbank vasıtasıyla 60 ay vadeyle ve yüzde 7,5 faiz oranıyla istifade edebilecekleri 100 milyar liralık bir kredi kampanyası başlatıldı. 

Kredi üst limitleri, 350 bin liradan 500 bin liraya, iş yeri edindirme ve taşıt kredisi limiti 1 milyon liradan 1,5 milyon liraya yükseltildi

Halkbank'tan kredi kullanıp da takibe düşen esnafa 6 aya kadar geri ödemesiz, 36 aya kadar vadeli, yüzde 4 faizli krediyle borcunu tasfiye imkanı sağlanmıştı.

Genç girişimciler için ise sıfır faizli kredi limiti 100 bin liradan 300 bin liraya yükseldi, yaş sınırı da 30'dan 35'e çıkarıldı.

Esnafa 350 bin liradan iş yeri sunuldu

Diğer yandan Erdoğan, İlk Evim İlk İş Yerim Kampanyası kapsamında TOKİ aracılığıyla 50 bin iş yeri inşa edileceğini de vurgulamıştı. 

Erdoğan proje ile ilgili şu detayları vermişti:

“Proje kapsamındaki 50 bin iş yerinin ilk etabının inşasına, 28 ilimizde 10 bin iş yerinin temelini atarak başlıyoruz. Büyüklükleri 50 ila 200 metrekare arasında değişen bu iş yerleri, 350 bin liradan başlayan fiyat, 2 bin 633 liradan başlayan taksit ve 10 yıla varan vadeyle esnaflarımıza sunulacaktır. Sadece bu iş yerlerinin istihdama katkısının 100 bini bulması bekleniyor.”

 

Bakmadan Geçme