Olan Küçük Esnafa Oluyor

Başkan Erdoğan tam kapanmayla '17 gün eve kapanıyoruz' derken 15 gündür kısmi kapanma kararıyla kapalı olan güzellik salonlarını saymayı unuttu.

Ankara Kuaförler Güzelllik Salonlari İşletmecileri Ve Manikürcüler Esnaf Odası Bülent Erdoğan, Cumhurbaşkanının açıkladığı tam kapanmayla esnafın dayanacak gücünün kalmadığını belirtirken  acilen gelir desteği istedi. 

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bülent Erdoğan, daha öncesi  kismi kısıtlamayla ile kapanan güzellik salonları gibi üyelerini gündeme getirmeden  "Son bilim kurulu kararı ile koronavirüs Covid-19 dan dolayı 17 gün eve kapanıyoruz. Bu süreçte temel ihtiyaçlarımızı nasıl karşılayacağız. Çek, senet ve Kredi Kartları... vb. kim nasıl yatıracak?" diye sordu.

Açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan baxşta olmak üzere  devlet büyüklerine seslenen Erdoğan şöyle dedi:

"Sayın Cumhurbaşkanımız ve Devlet büyüklerimiz !
Anayasanın 173. MADDEsinde: “Devlet, esnaf ve sanatkarı koruyucu ve destekleyici tedbirleri alır” Hükmünün uygulanmasını ve çalıştırılmasını istiyoruz.
Esnaflarımızın dayayacak gücü kalmadı. Özellikle Küçük Esnafın En azından gıda, enerji, su, temel ihtiyaçların karşılanması için tüm esnafların bağkur, ssk, KİRA giderkeri için GELİR DESTEĞİ sağlansın. Kredi kart ödemeleri, Çek, senet ödemelerinin faizsiz ötelenmesini bekliyoruz."

Bakmadan Geçme