Orhan Demirtürkoğlu Yeniden Başkan Seçildi

Muş Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı Genel Kurulundan iki liste halinde gidilen seçimde, 678 oy alan mevcut başkan Orhan Demirtürkoğlu yeniden başkanlığa seçildi.

Muş Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Genel Kurulu'nun divan başkanlığını TESK Genel Başkan Vekili Mehmet Burhan Aksak yürüttü.  

Divan Başkanı Mehmet Burhan Aksak, yapılacak genel kurulun hayırlara vesile olmasını dileyerek; “Öncelikle davanıza sahip çıkmak için buraya geldiğiniz hepinize teşekkür ediyorum. Bugün Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifinin genel kurulunu sevk ve idare etmek için bir hemşeriniz olarak burada bulunmaktan son derece mutluyum. Türkiye Esnaf Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkan Vekili olarak şeref duyduğumu belirtmek isterim. Bugün yapılacak olan genel kurulumuzun memleketimize ve sizlere hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

DEMİRTÜRKOĞLU:  DİSİPLENLE ÇALIŞTIK

Seçim öncesinde bir konuşma yapan mevcut başkan Orhan Demirtürkoğlu, kooperatif olarak yapılan faaliyetleri anlattı.  Demirtürkoğlu " Şuanda da 219 milyon lira plasmanımız var. Yani esnafa verdiğimiz kredi 219 milyon liradır. Bizler yalnızca kredi vermekle kalmıyoruz. Bizler esnafın sorunlarını problemlerini gerek il bazında gerekse de bölge ve ülke bazında çözmeye çalışıyoruz devam da edeceğiz." dedi

Demirtürkoğlu kodnuşmasına şöyle devam etti:

“2021-2022 yıllarında kooperatifimizde yapmış olduğumuz bazı faaliyetlerden sizlere bahsetmek istiyorum. 2021 yılından ilimizdeki esnaf sanatkârlarımıza 51 milyon 2022 yılında ise 124 milyon krediyi üyelerimizin hizmetine sunduk. Faiz oranlarını yüzde 9,5’ten yüzde 7,5 oranına indirdik. Tabi bunlar yalnız bizim çabalarımızla olmadı. Bütün illerin, genel başkanımızın ve bölge başkanlarımızın doğrultusunda Cumhurbaşkanımıza ve Bakanımıza iletilen sorunların çözümü ile bunları gerçekleştirdik. Şuanda faiz oranımız yüzde 7,5, ilimizde kullandırdığımız kredi plasmanımız 219 milyon olarak gerçekleştirildi. Bu rakamlar Muş’taki birkaç tane bankanın kullandırmış olduğu krediden daha fazladır. Ben bunları yaparken sizlerden aldığımız güçle hayata geçirdim. Şuanda kooperatif kredi limitimiz 500 milyondur. Biz yıllardır disiplinli çalışmanın meyvelerini aldık. Kooperatifimiz birinci grupta, Türkiye’de sayılı kooperatifler arasında yer alıyor. 125 milyon veren kooperatifler de var. Ama birinci grupta olanlar 500 milyon kredi veriyor. Allah’a çok şükür disiplinli çalıştık. Yönetim, denetim kurulu üyelerim ve sizlerin gayreti ile kooperatifimizi birinci sıraya getirdik. Biliyorsunuz bir pandemi süreci geçirdik. Sonuç itibariyle esnaflarımızı da olumsuz etkiledi. Özellikle servisçi, kahvehaneler ve berberler arkadaşlarımız işletmelerini kapatmak zorunda kaldı. Minibüsçü ve servisçilerimiz kontak kapattı. Biz yönetim olarak 2021 yılında 95 milyon değerinde gıda yardımları yaptık. Hiç kimsenin rencide olmaması için gece saatlerinde araçlarla evleri gezerek yardımlarımızı dağıttık. Bu yardımların haricinde Kastamonu, Rize ve Artvin illerinde meydana gelen sel felaketlerinde merkez birliği aracılığıyla yardım kampanyaları düzenledik. En son Antalya ilinde olan sel felaketinde 10 bin TL yardım gönderdik. Sonuç itibariyle sizler bana destek verdiğiniz sürece daha çok yapacağımıza inanıyorum. Genel kurulumuzun ilimiz, bölge ve ülke esnafına hayırlı olmasını diliyorum” ş

TÜRÜT: “ELİMİZDEN GELDİĞİNİN FAZLASIYLA SİZLERE HİZMET EDECEĞİZ”

Genel kurulda başkan adayı olan Başkan adayı olan Cengiz Türüt ise, esnaflara hizmet etme gayreti içinde olduklarını belirterek; “Burada olduğum için sizlere minnettarım. İlk defa siz değerli üyelerimize seçme hakkı tanınmasını nasip eden Allah’a hamd olsun. Genç bir girişimci olarak burada bir seçim ve esnafların olduğunu talep ettim. Bir genç olarak bunu da başardım. En azından Muş’taki bütün esnafların seçme ve seçilme hakkını bildirdim. Ben ve yönetimim olarak Allah nasip ederse elimizden geldiğinin fazlasıyla sizlere hizmet edeceğiz. Seçimin kazananı kim olursa olsun hayırlı olsun deriz." dedi.   

Genel Kurulda yapılan seçimlerde 1939 üyenin 696’sı oy kullandı. 678 oy alan Orhan Demirtürkoğlu yeniden başkan seçildi. 

Bakmadan Geçme