Pakistan'a Türk yapımı 3. gemi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan MİLGEM Projesi Kapsamında İnşa Edilen Üçüncü Geminin Denize İniş, Açık Deniz Karakol Gemisi Projesi Birinci Gemisi Blok Kızağa Koyma ve İkinci Gemisi Sac Kesim Töreni'nde açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan, 'DEAŞ'la mücadele kisvesi altında bölücü örgütün Suriye uzantısına silaha boğanlar bize ders veremez. İnsanlık düşmanlarından döktükleri her damla kanın hesabını soruyoruz, soracağız. Kimse bizden teröristlere karşı müsamaha göstermemizi beklemesin' ifadelerini kullandı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, savunma sektörümüzün kıymetli temsilcileri sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Kardeşim Şahbaz Şerif'e İstanbul'a, hoş geldiniz diyorum. Milli mücadele günlerimizde Pakistanlı kardeşlerimizin bizlere verdiği desteği hiçbir zaman unutmadık. Pakistan Türk halkında her zaman müstesna bir konuma sahip olmuştur.

Pakistanlı kardeşlerimizin sel felaketinin yaralarını sarmaya başladıklarını görmekten memnuniyet duyuyoruz. Pakistan'ın yanında yer almaya devam edeceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğandan terörle mücadele mesajı: İcazet aramayız, bize kimse ders veremez
Pakistan'la savunma sanayi alanında bu işbirliğinin önemli sac ayaklarından biridir. Pakistanlı kardeşlerimizin terör örgütlerinin saldırıları başta olmak üzere pek çok tehlikeyle mücadele ediyor. Pakistan halkının ödediği bedelleri çok iyi biliyoruz.

"TERÖRİSTLERİ SİLAHA BOĞANLAR BİZE DERS VEREMEZ"

Terörün her türlüsüne karşı mücadelemizi sınırlarımızın içinde ve dışında sürdürmekte kararlıyız. DEAŞ'la mücadele kisvesi altında bölücü örgütün Suriye uzantısına silaha boğanlar bize ders veremez.

İnsanlık düşmanlarından döktükleri her damla kanın hesabını soruyoruz, soracağız. Kimse bizden teröristlere karşı müsamaha göstermemizi beklemesin.

Dünyada savaş gemisini milli imkanlarla tasarlayan 10 ülke arasında yer alıyoruz. Hem askeri hem özel tersanelerde tasarlanan projelerle gurur duyuyoruz. Savaş gemileri dünya çapında rekabet gücüne sahiptir.

BAKAN AKAR'DAN AÇIKLAMA: TERÖRİSTLERİN İNLERİ BAŞLARINA YIKILDI

Töreninde konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar burada, Pençe Kılıç Harekatı ve son dönemdeki terörle mücadele operasyonlarına ilişkin de açıklamalarda da bulundu.

Bakan Akar, "Kahraman ordumuz nerede olursa olsun, tehlike nereden gelirse gelsin, ülkemizin ve asil milletimizin güvenliğini sağlama azim ve kararlılığındadır. 19 Kasım'da başlatılan Pençe Kılıç Harekatı da bu kararlılığımızı göstermiştir. Sınırlarımızın ötesinden hedef gözetmeksizin sivil yerleşim yerlerine alçakça saldırılar düzenleyen terör unsurlarına yönelik düzenlenen bu harekat kapsamında teröristlere yönelik belirlenen hedefler ateş altına alınmış, örgüte ait çok sayıda barınak, sığınak, tünel depo ve karargahlar tam isabetle imha edilerek Pençe Kılıç Harekatında toplam 326 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Teröristlerin inleri başlarına yıkılarak ülkemizin ve milletimizin güvenliğine kasteden hainlere büyük darbe vurulmuştur." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğandan terörle mücadele mesajı: İcazet aramayız, bize kimse ders veremez
Bakan Akar, "İcra edilen tüm operasyonlarımız Birleşmiş Milletler şartının 51'inci maddesinde belirtilen uluslararası hukuka uygun. Komşularımızın toprak bütünlüğüne ve egemenlik haklarına saygılı sadece terör unsurları hedef alınarak dini ve etnik kökenine bakılmaksızın, tarihi, dini, kültürel dokular, hastaneler, sivil alt yapı ile çevrenin güvenliğine ve korunmasına da hiçbir ordunun göstermediği kadar azami dikkat ve hassasiyet gösterilerek icra edilmektedir. Operasyonlarımız artan bir şiddet ve tempoda en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme