Pandemi ve Depremi Fırsatı Çevirdi

Esnaf ve sanatkarlar gibi KOBİ'ler de son yıllarda yaşanan pandemi ve deprem gibi doğal afetlerde yaşadığı sıkıntıları gördünüz, duyduğunuz, izlediniz ve önemlisi de geçirdiğimiz süreçte içende olarak yaşadınız. Pandemi ve deprem gibi felaketleri fırsata çeviren krizde büyüyen firmalar da var. İşte onlardan biri Notte mobilyaNotte Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sayar, 'Birleşmiş Milletler (BM) koordineli yardım kuruluşlarının ihalelerine katılarak çok önemli satışlar gerçekleştirdik. Yine aynı şekilde çok sayıda kamu kurum, kuruluşları ve STK'lar ile depremzedelerin ihtiyacını karşılamaya yönelik üretimler gerçekleştirdik' dedi.

17 ülkeye ihracat yaptıklarını, bu yıl daha çok iç piyasanın taleplerine cevap verdiklerini belirten Notte Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sayar, “Rusya, Ukrayna, İngiltere, Almanya, Fransa, Polonya, Belarus yoğun ihracat yaptığımız ülkeler arasında. Sayar "Bu yıl Almanya’nın Köln kentinde depomuzu faaliyete aldık. Şimdi gündemimizde Fransa’da bir depo oluşturma planı var. Geçen yıl 20 milyon liralık ihracat geçekleştirdik. İhracat pazarlarımıza yönelikte araştırmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki yıl itibariyle ihracattaki ivmemizi de artırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesindeki üretim tesisinde yılda yaklaşık 50-60 bin üretim kapasitesine sahip olduklarını söyleyen Mehmet Sayar, 2016’da 800 metrekare atölye ve 300 metrekarelik showroomda ilk kanepe üreterek başladıkları mobilya sektöründeki faaliyetleri bugün Gaziantep OSB’de 8 bin metrekarelik kapalı alan üzerine kurulu tesise ve 150 kişilik istihdama ulaşmış bir şekilde sürdürüyor.

Gaziantep’in de içinde olduğu 11 ili etkileyen 6 Şubat tarihinde yaşanan, bölgeyi ve ülkeyi olumsuz etkileyen deprem felaketinin ardından hızlıca toparlanmaya çalıştıklarını kaydeden Sayar, “Birleşmiş Milletler (BM) koordineli yardım kuruluşlarının ihalelerine katılarak çok önemli satışlar gerçekleştirdik. Yine aynı şekilde çok sayıda kamu kurum, kuruluşları ve STK’lar ile depremzedelerin ihtiyacını karşılamaya yönelik üretimler gerçekleştirdik” dedi. Dünya Gazetesi'inden  Güneş Doğdu Soylu'nunhaberine göre  Sayar'n firması İnsanların evlere kapandığı pandemi döneminde marka tanıtımına daha çok yatırım yapt. Sayar, Bu bizlerin büyümesinde çok önemli bir adım oldu. 2020 yılında İstanbul Dudullu’da 7 katlı bir showroom açtık” dedi.

 

 

 

Bakmadan Geçme