Para Basan Esnaf da Var !

Şans oyunları sektörünün Türkiye'de tarihin en iyi dönemini yaşadığını söyleyen İzmir Milli Piyango ve Şans Oyunları Bayileri Esnaf Odası Başkanı Paşa Çakmak, 'Kazı kazan başta olmak üzere şans oyunlarıyla para basıyoruz. Sektör olarak Cumhuriyet tarihinin en iyi dönemini yaşıyoruz. Oyun makinalarımız 24 saat çalışıyor. Sektörde çalışan herkes para kazanıyor. Bayi dükkânında oturan da kazanıyor, seyyar şans oyunları oynatan üyelerimiz de kazanıyor. Herkes çok mutlu.

Şans oyunlarına ilginin geçen seneye göre yüzde 100 arttığını söyleyen İzmir Milli Piyango ve Şans Oyunları Bayileri Esnaf Odası Başkanı Paşa Çakmak, oyun makinalarının 24 saat çalıştığını belirterek, “Oyunlara ilgi kartopu gibi büyüyor” dedi. Yaşanan ekonomik sıkıntılar ve kısa yoldan zengin olmak isteği, insanları şans oyunlarına yönlendiriyor. Ülkede artan taleplerle birlikte şans oyunlarının sayısı da her geçen gün artıyor. Paşa Çakmak’a göre; bayilerde şans oyunları oynayanların oranı yüzde 30 iken, internette oyun oynayanların oranı yüzde 70’i buluyor.

Şans oyunları sektörünün Türkiye’de tarihin en iyi dönemini yaşadığını söyleyen Çakmak, “Kazı kazan başta olmak üzere şans oyunlarıyla para basıyoruz. Sektör olarak Cumhuriyet tarihinin en iyi dönemini yaşıyoruz. Oyun makinalarımız 24 saat çalışıyor. Sektörde çalışan herkes para kazanıyor. Bayi dükkânında oturan da kazanıyor, seyyar şans oyunları oynatan üyelerimiz de kazanıyor. Herkes çok mutlu. Şans oyunlarına talebin artmasının en büyük sebebi elbette ki işsizlik. Ayrıca çalışmadan ve bir şey üretmeden kısa yoldan zengin olmak isteyen kişi sayısının çok olması da sektörün büyümesini sağlıyor. Kısacası özellikle son 1-2 senedir şans oyunları sektöründe ciddi büyüme var. İnsanlar umudunu şans oyunlarına bağlamış durumda” dedi.

“İnternet oyunlarına denetim şart”
Ekonomi Gazetesi7inden Nurettin Baki'nin haberine göre Ülke genelinde yasa dışı oyunlarda da ciddi bir artış olduğuna dikkat çeken Paşa Çakmak, internet oyunlarının denetlenmesi noktasında eksilikler olduğunu söyledi. Çakmak, “Şans oyunlarının yüzde 70’i internet ortamlarında oynanıyor. Bayilerde oynanan şans oyunlarının denetimleri yapılabiliyor ancak internette oynanan oyunların denetiminde ciddi eksiklikler var. Kısa sürede zengin olmak hayali ile bu oyunları oynayan gençler çok büyük hayal kırıklıkları yaşıyor. Bu ortamlarda oynanan oyunların kimler tarafından ve nasıl oynatıldığı konusunda belirsizlikler var ve belirsizliklerde oynanan oyunlarda para kazanma oranı çok düşük. Özellikle gençlerin bunu bilerek hareket etmesi gerekiyor” dedi.

Bakmadan Geçme