Pazarcı Esnafı Direndi, Pazarı Yıktırmadı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ile Çankaya Belediyesi, anıt yapmak için Sıhhiye Yenişehir Halk Pazarı'nı yıkmaktan vazgeçtiğini duyurdu. 

ABB ile Çankaya Belediyesi 1960’lı yıllardan beri hizmet veren ve başkentin en merkezi halk pazarı olan Sıhhiye Yenişehir Pazarı’nı sağlıkçı anıtı dikme gerekçesiyle kapatma girişiminde bulunmuştu. Resmi bir karar olmadan pazar alanının elektriğini kesmiş, boşaltmaya kalkmıştı.

ABB Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, “Pazar esnafıyla anlaşıldığını zannediyorduk. Esnafın rızası olmadan böyle bir anıt yapamayız. Çankaya Belediyesi ile esnaf arasında anlaşma olmazsa anıtı başka bir alana dikeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Çankaya Belediyesi’nden dün öğleden sonra yapılan açıklamada da “Ankara Büyükşehir Belediyemizce, Sağlıkçılar Anıt Parkı’nın başka bir alana yapılacağı beyan edildiğinden, Yenişehir Pazarı hizmet vermeye devam edecektir.” denildi.

Aydınlık gazetesinin haberine göre 1960’lı yıllardan beri kurulan Sıhhiye pazarı, yalnızca Sıhhiye sakinlerinin değil, tüm Ankaralıların alışveriş yaptığı bir pazar olarak biliniyor. Ankara’nın önemli iş ve geçiş bölgesi olan Sıhhiye’deki pazar, kentin ana ulaşım hatlarından Sincan-Etimesgut-Kayaş banliyö tren hattı ile başkent metro ağının merkez duraklarının yanı başında bulunuyor. Pazar aynı zamanda iki büyük ilçe olan Çankaya ile Altındağ’ın kesişim noktasında yer alıyor. Şehrin en yoğun hastanelerinin dibinde konumlanıyor. Gıdadan giyime pek çok ürünün satıldığı ve hergün kurulan pazardan 500’e yakın esnaf ekmek yiyor, 500 binin üzerinde bir nüfüs faydalanıyor.

 

 

Bakmadan Geçme