Perşembe Pazar'ında Kuru Kalabalık

 Kalabalığı yeterli, alışverişi az gören pazarcı esnafları ise, 'Kuru kalabalık var, satış yok' diye konuştu.

Koronavirüs önlemlerinin unutulduğu pazardaki kalabalık, pazarcı esnafını memnun etse de, cebe giren kazanç tatmin etmedi. Pazardaki hareketliliğe koronavirüsün gölgesi düşse de, maske kuralına uyan vatandaşlar, sosyal mesafe kurallarına uymakta güçlük çekti.  Kalabalığı yeterli, alışverişi az gören pazarcı esnafları ise, “Kuru kalabalık var, satış yok” diye konuştu. Öte yandan bazı vatandaşlar ise fiyatları pahalı olarak değerlendirdi.Manavlar Odası Başkanı Kemal Cansız’ın pazarda ‘seç-al’ yasaklansın söylemi hatırlatılan pazarcı esnafları, “Ege Bölgesi’nde özellikle Nazilli’de böyle bir yasağın uygulanması imkansız, keşke uygulansa” yorumlarında bulundu

Pazarda bir dönemler 80 lira ile uçuşa geçen sarımsak bugün 30 liradan satışa sunuldu. Patates ve soğan kilogramları 2-2,5 liradan poşetlere girerken, salata, yeşil biber ve domateste fiyatlar geçen haftalara kıyasla geriledi.

Limon kilosu 6 lira, yeşil biber kilosu 8-10, kırmızı biber kilosu 10, patlıcan kilosu 8 liradan müşteriye sunulurken, kültür mantarı kilosu 10-15 liradan rağbet gördü.Muzun kilosu 10 lira, çileğin kilosu 15 lira, kivinin kilosu 10 lira, armudun kilosu 7,5 lira, Finike portakalının kilosu 8 lira, ayvanın kilosu 5 liradan satılırken, nar kilosu 8 liradan müşteriyle buluştu.Havaların ısınmasıyla birlikte kestanenin kilosu 50 liradan 30 liraya geriledi. 5 kilo karnabahar 3 lira, taze soğan kilosu 1,5 lira, marul 1,5 lira ve  çeri domates ise 7 liradan poşetleri doldurdu.“Satış yok”

 Bölgenin en büyük pazarlarından biri olan Perşembe Pazarı’nda bu hafta fiyat analizi yapan Havadis Gazetesi, sofraların vazgeçilmezleri olan  sebze ve meyvelere olan talebi böyle değerlendirdi.

Bakmadan Geçme