Piyasada 'Suriye çeyreği' tehlikesi!

Altındaki hareketlilik, yurttaşların altın fiyatlarını daha yakından takip etmesine yol açarken, piyasada her geçen gün dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor. Bir dönem sahte altınlar konuşulurken, son olarak 'Suriye altını' olarak adlandırılan çeyrek altınlar ortaya çıktı. Uzmanlar bu altınlarla ilgili uyarıda bulundu.

Piyasada dolaşan sahte altınlara bir yenisi daha eklendi. Kuyumcuların “Suriye altını” dediği ve elden ele dolaşan çeyrekleri gerçek çeyreklerden ayırmanın oldukça zor olduğu belirtiliyor.

"Düşük ayarla yapılıyor"

Kuyumculardan hatta eş ve dosttan altın alırken dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. Gerçek çeyrek altın ile Suriye çeyrek altını arasındaki farkın ilk etapta neredeyse anlaşılmasının imkansız olduğu belirtildi. Suriye altını Darphane’de değil piyasada basılıyor ve ayarı düşürülüyor. Bir kere alındığında, hiçbir kuyumcu bu altını kabul etmediği için bozdurmak da zorlaşıyor.

Kuyumcu Varol Erdoğan, “Piyasada düşük ayarla yapılıyor. Yani ayarı düşük. Mesela 22 ayar yapmıyor da 21 ayar, 20 ayar yapıyor, piyasaya sürüyor” dedi.

"Testle ayırt ediliyor"

Varol Erdoğan, “Ben çeyrek altını 7.150 liraya satıyorum. Bunu piyasa baskısı yapıyorlar. Merdiven altı tabir ettiğimiz piyasada basıyor bunu, ben 7.150’ye satarken öbürü 7.100 liraya satıyor. Geliyor müşteri bana diyor ki 7.100 liraya aldım, geliyoruz bakıyoruz ki Suriye altını dediğiniz” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme

Esnaf Haber TV - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
WhatsApp İhbar Hattı
0538 483 25 53
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!