Piyasanın Gözü Erdoğan'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti grup toplantısında siyasi gündeme dair yapacağı açıklamalar ve akşam ABD'li şirket yöneticileriyle görüşmesi günün en önemli başlıkları.

İç siyasi gündemdeki gelişmeleri yakından izleyen piyasalarda, dünkü kayıpların ardından yeni gün daha sakin başladı. Borsa yüzde 1 civarı primli seyrederken, dolar 8,45 seviyelerinde.

Dün piyasalardaki satış baskısına tam olarak anlam verilemezken, genel görüş CHP'nin tekrarladığı seçim çağrısı ve organize suç örgütü liderliğinden hüküm giymiş olan Sedat Peker'in yaptığı açıklamaların siyaseti nasıl etkileyeceği hakkındaki belirsizlik olarak öne çıktı.

Satış dalgası sonrası BIST-100 günü 1.400 puanla gün içi en düşük seviyeden tamamladı.

Borsa İstanbul bugüne ise yüzde 0,92 değer artışla 1.413 puandan başladı. İlk işlemlerde endeks, yüzde 1,5'e yakın primle 1.420 seviyelerinde yer aldı.

DOLAR 8,48 SEVİYESİNİ GÖRDÜ

Dün, dolar/TL, yüzde 1 yükselişle 8,48 seviyelerini test ederken, euro/TL gün içinde kırdığı rekoru 10,39 olarak güncelledi. Döviz kurları dünkü kapanış seviyelerinin altında işlem görüyor. Dolar/TL 8,4350; euro/TL 10,33 düzeyinde el değiştiriyor.

Piyasaların veri anlamında zayıf olduğu hafta ortasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Ak PartiGrup toplantısında siyasi gündeme dair vereceği mesajlar ve akşam ABD'li yatırımcılarla görüşmesi takip edilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’ye yatırım yapılmasını görüşmek üzere ABD merkezli şirketlerin üst düzey yöneticileri ile çevrim içi toplantıda buluşacak. 18:30'da başlaması planlanan görüşmeye 20 büyük firmanın yöneticilerinin katılması bekleniyor.

Toplantı Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, ABD Ticaret Odası ve TOBB tarafından organize ediliyor. 

Bakmadan Geçme