Şanlıurfa'da ağır hasarlı 6 katlı bina çöktü

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan Şanlıurfa'dajs 6 katlı bir bina çöktü. Enkazda arama çalışması başlatıldı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yapılan denetimde ağır hasarlı olduğu belirlenen Bahçelievler Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerindeki 7 katlı bina, bugün saat 15.40 sıralarında büyük gürültüyle çöktü.

ENKAZA ARAMA KURTARMA ÇALIŞMASI

Kentte paniğe yol açan çökmenin ardından bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Bölgede bulunanlar güvenli alanlara yönlendirilirken, ekipler enkaz altında birilerinin olma ihtimaline karşı arama kurtarma çalışması başlattı.

Bölgeye AFAD, itfaiye, UMKE, sağlık ekipleri ile güvenlik güçleri sevk edildi.

Bazı kişilerin yaralı çıkarıldığı enkazda arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, NTV canlı yayınında olaya ilişkin açıklama yaptı.

Beyazgül şunları söyledi:

"Ağır hasarlı bir binaydı. Önlem alınmıştı. Belk bir iki kişi olabilir diye bir ihtimal üzerinde duruluyor. Henüz bir canlı emarasine rastlanmadı. Bina boşaltılmıştı. Canlı olma ihtimaline karşı arama yapılıyor.

Bina yıkılacak binalar arasındaydı. Etrafındaki binalar da ağır hasarlı. Binaya giriş yasaklanmıştı. Bunların muafakat vermeleri lazım. Yasal süreçlerin tamamlanmasının ardından yıkılacaktı. Yaralı olarak çıkarılan yok ama ekipler bir kişinin sesini aldı. Çevresindeki binalar boşaltılmış durumda. Hasarlı binaların olduğu yere güvenlik bantları çekilmişti."

Bakmadan Geçme