Sedat Peker Olayının Perde Arkası Tosunun Raconu

www.politikadam.com'un yayın yönetmeni Fehmi Çalmuk, Türkiye'nin 2023 hedefine ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik bir süredir yürütülen kampanyalar eşliğinde Sedat Peker'in açıklamalarını analiz eden bir yazı kaleme aldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun hedef alınmasıyla yeni bir sürecin başladığı kampanyada İsrail'deki Nur Mason locasının izlerin çıktığını öne sürdü.

 

Adı derine çıkmış Mehmet Ağar’a saldırmanın altında da  Erdoğan’a sağladığı destek vardır. Şimdilerde videoları seyretmeden önce “Açın da seyredelim Tosun’u” dediğini adım gibi biliyorum. Bürokrasi ve siyaset merdivenlerini ağır ağır çıkmış  Mehmet Ağar’ın “Tosun aşağı, Tosun yukarı” yorumundan başka adımları, kavgaları, hesaplaşmaları ve önemlisi de “Tosunun  raconu” vardır.

Ya Süleyman Soylu’ya ne dersiniz?

O diyor ya “1,5 aydır bekliyordum.”

Bekliyordu. 15 Temmuz gecesi TRT binasını FETÖ’cülerden kurtarırken “Meydanları terk etmeyin” sözlerini de,  "Ohhh! paralar PKK'ya gitmiyor, millete gidiyor. Oh, oh! Not alın not, not" gibi sözlerinin de kaydedildiğini iyi biliyordu. Bu sözlerin ciro edileceğini biliyordu.

Sağdan soldan, önden arkadan gelen saldırıları hesap ederken Ak Parti içindeki saldırıları da göğüslemeye çalışıyordu. Erdoğan’a gelen/gelecek bütün saldırılara karşı paratoner olan Soylu’nun terörist başı Karayılan’dan sonra kendi değimiyle bir vatan fedaisinin diline dolanması ne kadar acı!

Fehmi Çalmuk'un Tosunun Raconu başlıklı yazısının tamanı okumak için tıklayınız

Bakmadan Geçme