'Şükürler olsun Rabbime'

Onları depremin çilesinde ölümün kıskacında yoğurdu kader… Ölümün kenarından döndüler. Sevdiklerini toprağa verdiler…Evleri, dükkanları yıkıldı ancak umutları yıkıldı mı ? 6 Şubat'ta asrın felaketiyle karşı karşıya kalan Adıyaman Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Şanlıurfa illerinde esnaf odaları başkanları esnaf ve sanatkarlar ile görüşen usta kalem Gazeteci-Yazar Fehmi Çalmuk Afetin Esnaflarını kaleme aldı. Neler yaşadılar, neler yaşıyorlar? Esnaf kredileri, devlet yardımları ne durumda ? Ağlayarak okuyup izleyeceğiniz Afetin Esnafları yazı dizisi ve videoları esnafhabertv.com ve youtube kanalında. Adıyaman'da yüzyılın afetini yaşayan esnaf, 'Afetin Esnafları' yazı dizisine konuştu.

Adıyaman'da ikinci el eşya alıp satan esnaf Kazım Orakçı ise 3 gün sonra enkaz altından yaralı olarak kurtarılan vatandaşlarımızdan biri. Depremin şokunu aylar sonra bile atamayan Kazım Orakçı, her şeye rağmen şükrediyor...

Esnafhabertv.com: Kendinizi tanıtır mısınız?

Kazım Orakçı: İsmim Kazım Orakçı, 2.el üzerine ev eşyası alıp satıyorum, aynı zamanda spotçuluk yapıyorum.

Esnafhabertv.com: Depremde yaşadığınız enkaz altında kalma ve kurtarılma olayını anlatır mısınız?

Kazım Orakçı: Onu anlatmak mümkün değil, onu ancak yaşayan bilir. Biz 3 gün boyunca o enkazın altında çok perişan olduk yani ölümü gördük desek inanın.

Esnafhabertv.com: Peki, nasıl kurtarıldınız?


Kazım Orakçı: 3 gün sonra sağ olsunlar akrabalarım tarafından çıkarıldım bir de Afad sağ olsun yardım etti. Çıktık yani bir şekilde Allaha şükürler olsun. İlk ameliyatım 400 yataklı Adıyaman devlet hastanesinde oldu. 2. Ve 3. Ameliyatım Şanlıurfa’da oldu. Sonra da Ankara Gata hastanesinde 10 kere ameliyat oldum.
Allaha şükür canımız sağ işte, ölen olmadı hep yaralı çıktık. Eşim yaralı, bir torunum çok ağır yaralı, şükürler olsun rabbime yani.

Bu röportaj   Dünya Esnaf Sanatkarlar Derneği bünyesindeki Ahi Enstitüsü; İçişleri Bakanlığı Sivil toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ile yürüttüğü “Ahilik Töresi Afet Bilinci Güvenli Millet, Güvenli Devlet” başlıklılar projesi kapsamında 6 Şubat’ta depremi ve daha sonra sel felaketiyle karşı karşıya kalan Hatay, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Adıyaman ve Malatya illerinde esnaf odaları başkanları esnaf ve sanatkarlar ile çekilen filmlerden derlenerek yayınlanmaktadır. 

Bakmadan Geçme