• Haberler
  • Ekonomi
  • Tarih belli oldu! Çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye ne zaman ödenecek?

Tarih belli oldu! Çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye ne zaman ödenecek?

Milyonlarca yurttaş, çalışan emekliye yönelik 5 bin TL ikramiye ödemelerinin ne zaman yapılacağını merak ediyor. Çalışan emeklilere de bir defaya mahsus verilecek ikramiye ödemelerinde tarih belli oldu.

Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla emeklilere bir defalığına verilen ikramiyede emeklileri "çalışan" ve "çalışmayan" diye ikiye ayıran hükümet, emekliden aldığı sert tepki üzerine "çalışan emeklilere" de 5 bin liralık ikramiyeyi ödeme kararı almıştı. Fakat çalışan emeklilere ikramiye ödenmesi için ayrı bir yasal düzenleme gerektiği için milyonlarca emekli 5 bin liralık ikramiyeden mahrum edilmişti. Aradan çok uzun bir zaman da geçse nihayet hükümet "çalışan" olarak kabul ettiği emeklilere  5 bin liralık ikramiyeyi ödeyebilme noktasına gelebildi..!

TARİH NETLEŞTİ

TBMM'de görüşmeleri devam eden torba yasada yer alan çalışan emeklilere bir defaya mahsus 5 bin TL ikramiye ödenmesine ilişkin düzenleme önümüzdeki 27 Aralık Çarşamba günü yasalaştırılacak.

AK Parti Grup Başkanlığı yılbaşına ikramiyelerin yetiştirilmesi için bütçeden hemen sonra torba yasanın kalan maddelerini gündeme alacak. Önümüzdeki hafta çarşamba gecesi bütün maddelerin Genel Kuruldan geçirilmesi planlanıyor.

Bankalara gerekli talimatlar iletildiği ve hazırlıkların yapıldığı belirtildi. 28-29 Aralık tarihlerinde 5 milyona yakın çalışan emekli, 5 bin TL’lik ikramiyelerini alacağı ifade edildi.

Bakmadan Geçme