Tarsus'lu Çiftçiler İyi Tarım Yolunda

Tarım sektörü başta olmak üzere önde gelen uluslararası belgelendirme kuruluşu Gül Akademi, iyi tarım uygulamasında 192 çiftçi daha sertifikalanacak. Sertifika töreni Şubat ayının sonunda Tarsus'da yapılacak.

2024 yılını ilk iyi tarım  sertifikaları Tarsus'da düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

Tarım sektörü başta olmak üzere önde gelen uluslararası belgelendirme kuruluşu Gül Akademi başkanı Tuna Gül 20024 yılının ilk altı ayında 600 iyi tarım  uygulamarı sertifikası dağatacakmlarını söyledi. Gül, Tarssuslu  üretecilerin her zaman iyi tarım uygulamalarında  Türkiye'ye öncülük yaptığını belirterek "son beş yılda 3 bin aşkın sertikifa dağıttaklarını" açıkladı.

Tuna Gül, sertifika töreninin iyi tarım uygulamalarında üreticilerimizi teşvik etme yanında bugüne kadar mesafeli duran üreticeleri de teşvik edeceğigni söyledi.

İYİ TARIM UYGULAMALARI NEDİR ? VE NASIL ALINIR ?

İyi Tarım Uygulamaları sertifikasını tarımsal üretim yapan üreticiler ile bu ürünleri paketleyen firmalar alabiliyor. Üreticiler tek tek sertifika alabilecekleri gibi, üye oldukları üretici birlikleri veya kooperatifler kanalıyla, grup halinde de sertifaka alabiliyorlar.

Kaliteli ürün yetiştiriciliğine olanak sağlayan uzun vadede üretim maliyetlerinde düşüş, dolayısıyla karda artış imkanı sağlayan iyi tarım uygulamaları üretimde çalışan kişilerin güvenliğini ve refahını sağlıyor. Düzenlenmiş iyi tarım uygulamaları sertifikasına sahip olan ve Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı çiftçilere aşağıda belirtilen birim destek miktarları üzerinden ödeme yapılıyor. Ruhsat verilen alanlarda, 2023 yılınhda üretim yılında Çiftçi Kayıt Sistemi kayıtlı çiftçiler dekar başına 90 TL ödeme alıyor. 2024 yılı ödekme miktarı ise halen güncellenmedi 

Çiftçi Kayıt Belgesi almak için çiftçiler  e-Devlet sistemi üzerinden kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yaparak başvuru formu doldurarak yada internetten Çiftçi Kayıt Sistemi Başvuru Formu doldurarak İlçe Tarım Müdürlüklerine elden teslim edebiliyorlar.

Bakmadan Geçme